Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predah od oblaka

Stigao nam je prvi dašak ljeta: Iskoristite ga dok možete jer uskoro nam se vraća kiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je napokon nekoliko lijepih sunčanih dana. Vrijeme će biti stabilno, a temperature više. Drugim riječima, idućih dana s nama će biti prvi dašak ljeta.

U većini krajeva će u subotu ujutro prevladavati sunčano vrijeme. Na Jadranu će zapuhati bura koja će se proširiti na veći dio obale. U prvom dijelu dana bit će umjerena i jaka, na mahove podno Velebita i olujna, no brzo će i slabjeti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će iznositi od dva do sedam stupnjeva, a na Jadranu između 10 i 15 stupnjeva.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj prevladavati sunčano vrijeme. Uz malo oblaka, bit će ugodno, iako još uvijek ne i jako toplo. Puhat će sjeverac, dok će najviša dnevna temperatura većinom iznositi između 15 i 18 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji će tijekom dana većinom biti sunčano. U ondje će puhati tek slab sjeverac, a temperatura će se penjati do 19 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj veći dio dana također će prevladavati sunčano vrijeme, a u gorju će biti tek umjerene naoblake. Bura će na moru do poslijepodneva uglavnom oslabjeti te će vjetar okrenuti na sjeverozapadni. Temperatura će na moru iznositi oko 20, a u gorskoj Hrvatskoj će se kretati oko 16 stupnjeva.

I u Dalmaciji će tijekom vikenda biti dosta sunca, ali će visoki prozirni oblaci danas malo umanjivati vedrinu. Ondje će također biti ugodno, poslijepodne uz sjeverozapadnjak i temperaturu od 20 do 23 stupnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SRUŠEN REKORD Capakova zamjenica iznenadila zaključcima: "Što više raste životna dob to je veći udio cijepljenih. Iznad 100 godina su gotovo svi cijepljeni''

Pročitajte i ovo Vili Beroš projekt eBolnice USKOK češlja javnu nabavu u Ministarstvu zdravstva, izuzeta dokumentacija prije i za vrijeme Beroševa mandata

Idući dani kopnenim krajevima nose sunčano i sve toplije vrijeme, osobito danju. Najviše vedrine očekuje se u nedjelju, a u ponedjeljak i utorak i temperatura će biti prava ljetna. Jutra su još uvijek proljetno svježa, osobito ovo nedjeljno kad u gorju rijetko može biti i slabog mraza. Nakon sunca, u utorak se očekuje naoblačenje, a potom krajem dana zapad Hrvatske može očekivati i kišu.

Na Jadranu će u narednim danima također biti sunčano. Više oblaka bit će u utorak, a kiše će krajem eventualno biti na sjevernom dijelu i najzapadnijim krajevima. Uz to, u ponedjeljak i utorak puhat će umjereno, ponegdje tek i jako jugo, a i temperatura će porasti. More je nakon zime hladno i ne dopušta ni temperaturi zraka da se još uvijek razmaše.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene