Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kad će kraj oblacima i kiši: Još neko vrijeme ćemo morati izlaziti s kišobranima, ali jedna regija mogla bi ipak imati podosta sunca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petak smo počeli sunčanim vremenom, a završili smo ga uz pljuskove praćene grmljavinom. Danas će na na Jadranu vrijeme biti slično, dok će na kopnu biti više oblaka, a od sredine dana i pljuskova. Početkom novog tjedna pljuskovi će biti rijeđi.

Jutro na moru bit će sunčano, a u kopnenim će predjelima biti više oblaka, osobito na zapadu, gdje će biti povremene kiše i pljuskova. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, na moru ponegdje i bura. Jutarnja temperatura će na kopnu iznositi od devet do 16, a uz obalu između 16 i 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Meteorolog Nikola Vikić-Topić Pripremite kišobrane, pogoršanje vremena širi se na cijelu Hrvatsku

U nastavku dana će u središnjim predjelima biti nešto vedrije nego ujutro, ali će i dalje biti nestabilno pa će biti kiše ili lokalnih pljuskova. Uz slab vjetar, temperatura će iznositi od 22 do 25 stupnjeva.

U Slavoniji će biti oblačnije, uz povremenu kišu ili pljuskove. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će većinom iznositi oko 23 stupnja.

Na sjevernom Jadranu će poslijepodne biti pretežno sunčano, ali nestabilno uz povremene pljuskove. Slično će biti i u gorju. Puhat će slab od umjeren sjeverozapadnjak, povremeno i bura. Temperatura će u gorju iznositi oko 20, a na moru od 24 do 26 stupnjeva.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano vrijeme, a lokalnih nestabilnosti može biti jedino u unutrašnjosti. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi između 24 i 29 stupnjeva.

More se polako grije pa je tako u petak temperatura iznosila od 21 do 24 stupnja, što je mnogima dovoljno za kupanje. UV indeks će u kopnenim predjelima, uz više oblaka, biti umjeren, a uz obalu vrlo visok.

U nedjelju će u kopnenim krajevima vrijeme biti promjenjivo. Na istoku će biti i pretežno oblačno te će i kiša biti nešto češća. Sljedećeg će tjedna biti manje oblaka, odnosno bit će barem djelomice sunčano. U ponedjeljak će biti vjetrovito, a temperatura će u nedjelju biti nešto niža te će zatim će ponovno porasti.

Na moru će idućih dana barem djelomice sunčano, ali bi moglo biti ponekog lokalnog pljuska. Krajem nedjelje će vjetar pojačati, a početkom tjedna će i ondje temperatura rasti pa ćemo doći i na ljetnih 30-ak stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene