Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAVANJ U MINUSU

Nigdje bez debele jakne: Temperature će biti i ispod nule, a jutra bi mogla donijeti i pojavu posebno opasnu u ovo doba godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg je opet zabijelio Gorski kotar i Liku, a idućih će dana biti nešto hladnije nego što smo navikli sredinom travnja. Jutrima će se temperatura mjestimice spuštati ispod nule, što znači da sve do vikenda postoji mogućnost za jutarnji mraz, koji je izuzetno opasan za biljke koje su već ušle u vegetacijsku fazu.

U unutrašnjosti će u srijedu ujutro vrijeme biti pretežno oblačno. U Gorskom kotaru i Lici može pasti još malo snijega, dok će na istoku biti mjestimične kiše, u gorama i susnježice. Na Jadranu će biti vedrije, a jedino će na krajnjem jugu biti oblačnije uz malo kiše.

Prijepodne će još biti vjetrovito, osobito na moru uz buru i sjeverac koji lokalno mogu imati olujne udare. Najniža temperatura u nizinama u unutrašnjosti tijekom jutra će iznositi koji stupanj iznad nule, u gorju koji stupanj ispod nule, a na moru će temperatura iznositi između četiri i devet stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj tijekom dana će biti umjereno do pretežno oblačno, a moguć je i pokoji pljusak. Prema večeri doći će do postupnog smanjenja naoblake. Vjetar će biti slab do umjeren, a temperatura će iznositi do 10 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji u drugom dijelu dana oborine će prestajati. Najdulje će se zadržati na krajnjem istoku, dok će na zapadu krenuti razvedravanje. Puhat će umjeren, lokalno jak sjeverozapadnjak, a temperatura će većinom iznositi između šest i osam stupnjeva.

U gorju će biti umjereno do pretežno oblačno, a mogući su lokalni pljuskovi kiše i snijega. Vjetar će slabjeti, a temperatura će iznositi između tri i sedam stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu bit će promjenjivo oblačno. Uz lokalno jači razvoj oblaka, u unutrašnjosti Istre postoji mogućnost za pljuskove. Vjetar će tijekom dana slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak, osobito na otvorenom moru. U najtoplijem dijelu dana temperatura će iznositi između 10 i 12 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti djelomice do pretežno sunčano, a više oblaka uglavnom će se zadržati na jugu. Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a temperatura će se kretati između 10 i 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Videozid Mislava Bage o nadolazećim lokalnim izborima - 3 Neformalna kampanja već traje Analiza Mislava Bage u Dnevniku Nove TV: Što nas sve očekuje na predstojećim lokalnim izborima?

Pročitajte i ovo Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore KREŠIMIR LUETIĆ U DNEVNIKU NOVE TV Predsjednik Hrvatske liječničke komore poručio: "Ovo je uzlazni krak trećeg vala. Vidjet ćemo hoće li druženja za uskrsne blagdane pridonijeti porastu novozaraženih"

Idućih nekoliko dana u kopnenim će krajevima biti djelomice sunčano, s tim da u četvrtak može pasti malo kiše. Jutra će biti hladna i s mrazom. U subotu će biti oblačnije, ali će zato ujutro biti toplije.

Na moru će tijekom narednih dana biti pretežno sunčano. Više oblaka bit će tek u subotu, kad može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura bit će u blagom porastu, ali će dani biti malo hladniji od prosjeka za ovo doba godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene