Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUNČANI VIKEND

Napokon možemo van bez kišobrana: Stigao predah od kiše i oblaka, ali još smo daleko od ljeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčan petak bio je uvod u relativno povoljno vrijeme koje će s nama biti ovog vikenda. Ponegdje će i dalje biti mogućnosti za kratkotrajne pljuskove, no bit će dosta sunca.

Tijekom subotnjeg će jutra biti djelomice ili pretežno sunčano. Promjenjive naoblake bit će sjevernije: u unutrašnjosti, u gorju i na sjevernom Jadranu. Najviše sunca bit će u Dalmaciji, osobito na jugu. Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj može biti i pokojeg kraćeg pljuska.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Novo pogoršanje je pred nama, ali neki će u lijepom vremenu ipak uživati duže: Meteorolog donosi detalje Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Tijekom jutra će puhati uglavnom umjeren, na udare moguće jak jugozapadnjak, a na Jadranu i jugo. Temperatura će u unutrašnjosti će iznositi od osam do 13, a na moru uglavnom oko 15 stupnjeva.

Slično će i poslijepodne biti u središnjoj Hrvatskoj, gdje će vrijeme biti sunčano i uglavnom suho. No, ne možemo potpuno isključiti mogućnost za malo kiše ili pljusak. Puhat će jugozapadnjak, a temperatura će biti oko 22 stupnja.

Većinom sunčano uz povremene naoblake bit će i u Slavoniji i Baranji. Zapuhat će jugozapadnjak, a temperatura će također iznositi oko 22 do 23 stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj bit će barem dijelom sunčano. Uz promjenjivu naoblaku, ondje je rijetko moguć i pokoji kraći pljusak u Gorskom kotaru i unutrašnjost Istre. Puhat će umjereno i jako jugo, a u najvišem gorju na mahove i olujan jugozapadnjak. Na Jadranu će temperatura iznositi od 19 do 22, a u Gorskom kotaru će biti oko 15 stupnjeva.

Najviše sunca očekuje se u Dalmaciji, gdje će veći dio dana vrijeme biti vedro. Uz umjereno i jako jugo, temperatura može porasti i do 24 stupnja. Temperatura mora još je uvijek 17-18 stupnjeva, tj. ne osobita toplo. Ipak, UV indeks će u većem dijelu Dalmacije biti vrlo visok.

Izmjena sunca i oblaka kopnene krajeve očekuje i u nedjelju, a rijetko će biti moguć pokoji pljusak. U ponedjeljak i utorak vrijeme će biti promjenjivije uz veće šanse za kišu i pljuskove, osobito u ponedjeljak, kad će biti i oblačnije i malo svježije. Najviša dnevna temperatura će se i dalje zadržavati oko 20 stupnjeva ili će biti malo viša.

Na Jadranu će tijekom narednih dana biti sunčanije i toplije, osobito na jugu gdje će i temperatura polako poprimati ljetne vrijednosti. Na sjeveru ipak i dalje postoji mogućnost za pljuskove. No, izuzev ponedjeljka, kad mogu biti češći i izraženiji, tijekom drugih danas kiša će na moru biti rijetka i kratkotrajna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene