Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Izdržite, osvježenje je na vidiku: Još jedan dan paklenih vrućina, u ove dijelove Hrvatske stižu i grmljavinski pljuskovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I danas će vrijeme biti pretežno sunčano i vruće, no ne i posve stabilno. U kopnenom dijelu u poslijepodnevnim satima postoji mogućnost i za grmljavinske pljuskove. Na većem dijelu Jadrana, posebno u Dalmaciji, bit će vedro i vruće uz topao jugozapadnjak i temperaturu do 34 stupnja.

Jutro će još uvijek biti pretežno sunčano, ali bi nešto naoblake moglo tek mjestimice biti na sjeverozapadu. Temperatura će iznositi oko 20 stupnjeva na kopnu, malo niža bit će u gorju te većinom između 23 i 25 na Jadranu. Još uvijek to nisu one temperature uz koje je nemoguće spavati, ali na moru nisu ni daleko od toga.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Ljeto je uranilo Već uskačemo u kratke rukave? Prognostičar Nove TV otkriva kakvo nas vrijeme čeka u nadolazećim danima Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

I poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano, ali uz lokalno jači razvoj oblaka može biti i pljuskova i grmljavine. Od sredine dana puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a prema večeri mjestimice jak sjeverac. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 33 stupnja.

Slično će vrijeme biti u Slavoniji i Baranji – sunčano, vruće i sparno. Poslijepodne i navečer postoji mogućnost za pljuskove i grmljavinu, a temperatura će iznositi oko 33 stupnja. Navečer će, uz sjeverac, biti malo ugodnije.

Pokojeg pljuska može biti i u gorskoj Hrvatskoj, ali i u unutrašnjosti Istre te na riječkom području. Na Jadranu će uglavnom prevladavati sunčano. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura će iznositi između 26 i 29 u gorju te oko 32-33 stupnja na moru.

U Dalmaciji će i dalje biti sunčano i vruće. Uz umjeren jugozapadnjak, temperatura ondje može porasti i do 34 stupnja. Nestabilnije, uz mogućnost za pljusak, bit će u zaleđu.

More se u posljednjih nekoliko dana dosta brzo zagrijalo, tako da je sad već na oko 26 stupnjeva na sjevernom Jadranu te većinom 24 ili 25 stupnjeva u Dalmaciji. UV indeks i danas će biti vrlo visok. Samo će u najsjevernijim kopnenim krajevima biti visok zbog malo više oblaka.

Nakon vrućine i sparine, ovoga vikenda kopnenim krajevima stiže osvježenje. U petak i subotu bit će promjenjivo, uz čestu kišu, u središnjim krajevima lokalno i obilnu, a mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. U nedjelju će biti stabilnije i sunčanije, ali neće biti vruće kao jučer.

Na Jadranu će idućih dana biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Kiše i pljuskova bit će na sjevernom dijelu u petak i subotu, u Dalmaciji u subotu, a na krajnjem jugu i u nedjelju prijepodne. Puhat će većinom umjerena, u subotu i jaka bura. I dalje će biti vruće, no barem neće biti sparno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene