Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak pravom ljetu

Kiša je donijela osvježenje, ali...: Meteorolog otkriva kad nam stiže novi toplinski val i kad će biti njegov vrhunac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiša je donijela dobrodošlo osvježenje. No, vrijeme će se uskoro promijeniti te vremenska prognoza pokazuje da je pred nama nekoliko suhih i vrlo vrućih dana. Više donosi meteorolog Darijo Brzoja.

U utorak ujutro vrijeme će biti sunčano, vedro i ugodno. Na moru će biti toplo, no ne onako vruće kako to zna biti ljeti i kao što će zapravo i biti od sredine tjedna. Temperatura će na moru iznositi od 20 do 23 stupnja, a u unutrašnjosti će biti ugodnije uz 15 do 18 stupnjeva. Vremanska prognoza pokazuje da uglavnom neće biti vjetra, na kopnu lokalno može biti kratkotrajne magla, uz obalu ponegdje malo bure, a kasnije će zapuhati vjetar s mora.

U središnjoj Hrvatskoj sunčano vrijeme će prevladavati i poslijepodne, ali će biti i osjetno toplije, odnosno vruće. Nakon 26 stupnjeva u ponedjeljak, u utorak idemo i do 33 stupnja.

Vrlo slično očekuje i Slavoniju i Baranju, gdje će također biti većinom sunčano i vruće bez značajnijeg vjetra te uz temperaturu od 32 do 34 stupnja. Ove vrijednosti će se prema drugoj polovici tjedna rasti sve do 37 stupnjeva.

Što se tiče gorske Hrvatske i sjevernog Jadrana, također će biti sunčano i vruće, ali ipak nešto manje nego drugdje. Osobito u gorju gdje se očekuje oko 30 stupnjeva ili koji stupanj ispod. Na moru će se temperature penjati do 32, uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Dalmaciji, i na obali i u zaleđu, živa u termometru može se rastegnuti i do 34 stupnja. Puhat će uglavnom zapadnjak i sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak. Bit će vedro, bez oborina i oblačka.

Temperatura mora je većinom od 24 do 26 stupnjeva, a UV indeks će uz gotovo potpuno vedro vrijeme sutra u cijeloj zemlji biti vrlo visok.

Pročitajte i ovo Josip Aladrović, ministar rada Jednostavan model Dnevnik Nove TV doznaje: Ministar Aladrović će poslodavcima i sindikatima ponuditi novi model potpora, pogledajte kako će izgledati

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ispravljaju propust Ekskluzivno doznajemo: Uskoro na snagu stupa novo pravilo za dobivanje COVID potvrde, pogledajte što se mijenja

Vrijeme će biti sunčano sve do petka kad će prolazak jednog sustava, kopnenim krajevima uglavnom, donijeti kišu i pljuskove, a na zapadu i manje osvježenje. Od sredine tjedna smo u toplinskom valu čiji vrhunac očekujemo u četvrtak kad će temperatura mjestimice dosezati i 37 stupnjeva.

I na Jadranu će idućih dana biti sunčano i vruće, a čini se da vrućina neće previše popuštati ni za vikend. I noći će tih dana biti vrlo tople pa valja dobro rashladiti sobe prije spavanja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene