Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kombinacija zime i jeseni

Kad ćemo se riješiti kiše i vjetra? Zima ove godine više sliči na - jesen, ali bliži se ipak tračak sunca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučerašnji dan obilježili su vjetar i kiša, a danas će, barem u prvom dijelu dana, vrijeme biti vrlo slično. Kratki predah, ili barem djelomično smirivanje, očekuje nas sredinom tjedna.

Tijekom jutra će u većem dijelu zemlje biti oblačno. Kiša se očekuje na krajnjem istoku te na Jadranu i u područjima uz njega, dok samo u najvišem gorju može biti snijega. Jutro će još uvijek biti izrazito vjetrovito: puhat će umjeren i jak vjetar južnih smjerova, na moru i u gorju uz olujne udare. Najniže temperature kretat će se između nula i pet na kopnu te sedam do 12 na moru.

U središnjoj Hrvatskoj će u drugom dijelu dana biti djelomice sunčano, ali će doći do novog naoblačenja. Na zapadu u večernjim satima može pasti malo kiše, ali će se vjetar smirivati i temperatura će iznositi oko 10 stupnjeva.

U Slavoniji će poslijepodne biti djelomice sunčano, a prema kraju dana će porasti naoblaka. Najviša dnevna temperatura iznosit će između 10 i 13 stupnjeva.

U gorju će poslijepodne biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom. Slično će biti i na sjevernom Jadranu, ali će lokalno biti izraženijih pljuskova. Vjetar će poslijepodne slabjeti, a temperatura će dosegnuti između četiri i devet u gorju te 10 i 14 na moru.

U Dalmaciji će poslijepodne također biti promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, koja će lokalno biti obilnija. Vjetar će i ondje slabjeti, a u najtoplijem dijelu dana temperatura će biti između 10 i 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ciklona bella U Splitu, Zadru i Rijeci puše olujno jugo: U Zadru oboren električni stup, u Dubrovniku uništena betonirana plaža

Pročitajte i ovo Potres u centru Gline JEZIV ZVUK Da se naježiš: Poslušajte kako je zvučao potres u centru Gline

Sljedećih će dana na kopnu biti promjenjivo oblačno, a najviše sunčanih razdoblja se očekuje u srijedu. Povremeno će padati kiša, a slabljenje vjetra povećat će mogućnost za jutarnju maglu. Osim toga, temperatura će blago padati.

Na Jadranu će sljedeći dani biti promjenjivi. Povremena kiša bit će češća i izraženija u Dalmaciji sve do petka, kad se glavnina kiše očekuje na sjeveru. U četvrtak će prolazno zapuhati sjeverozapadnjak, a u petak će okrenuti na jugo u jačanju. Temperatura će, zasad, biti u blagom padu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene