Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

S nama je prava jesen: Ako vikend planirate provesti na otvorenom, pripremite se za kišu i hladnoću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema očekivanju, prodor vrlo vlažnog i toplog sredozemnog zraka noćas je gorskim predjelima i na Jadranu donio veliku količinu oborine. Oblačno i kišno vrijeme, pokazuje vremenska prognoza, s nama će biti i u narednim danima.

Sutra ujutro u većini će krajeva prevladavati oblačno vrijeme. Mjestimice će biti kiše i to prije svega u istočnim i južnim predjelima. Vremenska prognoza pokazuje da će u Dalmaciji biti lokalnih pljuskova i grmljavine, a ponegdje na jugu se očekuje i veća količina oborine. Vjetar će većinom biti slab, a na Jadranu mjestimice i umjeren. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će uglavnom iznositi od četiri do devet, na Jadranu od 10 do 16 stupnjeva.

U nastavku dana će u središnjoj Hrvatskoj vrijeme biti umjereno i pretežno oblačno, a mjestimice još uz mogućnost slabe kiše. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Poslijepodnevna temperatura uglavnom će iznositi od 10 do 13 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji bit će pretežno oblačno uz povremenu kišu, osobito u istočnom dijelu. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar. Temperatura zraka uglavnom će iznositi od sedam do 11 stupnjeva.

U gorskom području bit će umjereno i pretežno oblačno, a ponegdje postoji mogućnost neznatne kiše. Na sjevernom Jadranu će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i uglavnom suho. U gorju će puhati slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na sjeveru Jadrana će zapuhati slaba i umjerena bura koja će navečer ojačati pa će podno Velebita imati i olujne udare. Najviša dnevna temperatura u gorskom području iznosit će od šest do 11, a na Jadranu oko 16 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti promjenjivo do pretežno oblačno s povremenom kišom te lokalnim pljuskovima i grmljavinom, osobito na krajnjem jugu, gdje će biti i obilnijih oborina. Puhat će većinom umjeren sjeverni vjetar i bura. Poslijepodnevna temperatura iznosit će između 17 i 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Bolnica - 1 Posljedice pandemije i necijepljenja Zbog koronavirusa nam bolnice pucaju po šavovima: Reduciran hladni pogon, a ostaje strah da najgore tek slijedi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon posljednjeg sukoba MORH odgovorio na pismo Milanovića kojim je Plenkovića upozorio na ponašanje ministra Banožića: "Ovdje ističemo da je prešućena činjenica..."

Sljedeća tri dana u kopnenim krajevima će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše, osobito u ponedjeljak. U noći s petka na subotu u najvišem gorju moguća je susnježica i snijeg. U subotu će u gorju puhati umjeren do jak sjeverni vjetar.

Na Jadranu će u narednim danima vrijeme biti promjenljivo oblačno s kišom, osobito u subotu, kada u Dalmaciji može biti izraženijih lokalnih pljuskova i grmljavine. U subotu će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhati umjerena i jaka bura, a u nedjelju i ponedjeljak će u većem dijelu Dalmacije puhati jugo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene