Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ne spremajte kišobrane: Stiže nova kiša, ponegdje i snijeg, više sunca bit će samo u jednoj regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer smo mogli uživati u sunčanim razdobljima, no danas će vrijeme opet ponovno biti oblačno, a i povremeno kišovito. Najviše kiše očekuje se na Jadranu, poglavito sjevernom, dok će je u kopnenim predjelima biti manje, a na istoku zemlje mogla bi i u potpunosti izostati. Uz to, ponovno će zapuhati jako i olujno jugo.

Jutro će diljem zemlje biti uglavnom umjereno oblačno, pogotovo na sjevernom Jadranu. Pritom je na moru i u gorju moguće i malo kiše. U Slavoniji i Baranji puhat će jugoistočni vjetar, u središnjoj Hrvatskoj sjeveroistočni, dok će na Jadranu puhati umjereno, jako, ali i olujno jugo. Jutarnja temperatura na kopnu će iznositi od -2 do 3, a duž Jadrana većinom između 8 i 13 stupnjeva.

Poslijepodne će i u središnjoj Hrvatskoj većinom biti oblačno. Tek mjestimice moguće je malo kiše, a prema gorju i susnježice. Puhat će sjeveroistočnjak uz koji će u zapadnim predjelima ipak biti hladnije nego jučer. Temperatura će se kretati od četiri do osam stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji danas će biti sunčano, dijelom vedro, a kiša će vjerojatno izostati ili će je biti rijetko i malo. Pojačat će jugoistočnjak pa će biti vjetrovito, ali i manje hladno nego na zapadu. Temperatura će iznositi od 8 do 11 stupnjeva.

Najoblačnije i najkišovitije, uz izražene pljuskove, bit će na sjevernom Jadranu. Kiša bi ondje, a posebno u Istri, opet mogla biti obilnija. U višim predjelima Gorskog kotara moguć je i novi snijeg i novi tanji snježni pokrivač, a u Lici će pasti kiša. Temperatura će se u Gorskom kotaru kretati oko jedan ili dva stupnja, u Lici do sedam ili osam, dok se na moru očekuje oko 12 uz obalu i gotovo 16 na otocima.

U Dalmaciji će poslijepodne vrijeme biti promjenjivo oblačno. Mjestimice će biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom, vjerojatnije na jugu. Kao i na sjevernom djelu Jadrana, puhat će umjereno, jako, na mahove i olujno jugo. Temperatura će biti uglavnom između 12 i 16 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREKRASNA IDEJA Pošaljite pismo, postanite im prijatelj: ''Ovo me toliko oduševilo da nemam riječi kojima bih opisala što osjećam''

Pročitajte i ovo Pregled, ilustracija - 1 Ministar nepućen Žene na ovom hrvatskom otoku ostale bez jedinog ginekologa: Liječnik otišao u mirovinu, a drugoga - nema

U kopnenim će krajevima i u ostatku tjedna biti većinom oblačno. Kiše će mjestimice biti u srijedu, rjeđe u četvrtak. Pritom će u gorju biti još susnježice ili malo snijega. Puhat će slab do umjeren istočni, sjeveroistočni i sjeverni vjetar, a temperatura će biti nešto niža.

Na Jadranu će se u narednim danima zadržati promjenjivo, umjereno i pretežno oblačno vrijeme koje će povremeno pratiti kiša ili pljuskovi, izraženiji ponajprije u srijedu. Puhat će jako i u početku olujno jugo, a krajem srijede na sjevernom dijelu okrenut će na buru. Od četvrtka će biti mirnije: vjetar će oslabjeti, a temperatura će biti ili slična ili malo niža nego početkom tjedna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene