Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Cijeloj Hrvatskoj stiže promjena vremena: Svima će nam trebati kišobrani, a moguće su i prve pahulje snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiže nam promjena vremena koju će donijeti kiša i ponegdje izraženiji pljuskovi. Glavninu oborina očekujemo u poslijepodnevnim i večernjim satima, dok će prvi dio dana u unutrašnjosti biti više-manje suh.

Jutro će danas biti umjereno do pretežno oblačno, a u kopnenim krajevima mjestimice će biti magle. Na sjevernom Jadranu i u predjelima uz Jadran ponegdje će već ujutro biti kiše ili pokojeg pljuska. Kako dan bude odmicao, kiše će biti sve više, a kišonosni oblaci širit će se i na jug i na kopneni dio zemlje. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će iznositi od četiri do devet, a na Jadranu od 11 do 14 stupnjeva.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj prevladavati oblačno i većinom kišovito vrijeme. Vjetar će okretati na sjeverni i sjeveroistočni uz koji će prema večeri biti i nešto svježije. No prije toga će temperatura ipak malo rasti te će sredinom dana iznositi od devet do 12 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji danas će biti umjereno do pretežno oblačno, a poslijepodne i prema kraju dana moguće je uglavnom malo kiše. Prvo će pasti u zapadnoj Slavoniji, a kasnije i na krajnjem istoku. Temperatura će iznositi od devet do 13 stupnjeva.

U gorskim krajevima i na sjevernom Jadranu lokalno može biti obilnije oborine, osobito u drugom dijelu dana. Jako jugo okrenut će na buru koja će potom jačati. Temperatura će u gorju iznositi od 10 do 12 stupnjeva, a od 15 do 17 na sjevernom Jadranu. Navečer, uz zahladnjenje, u najvišem gorju može zalepršati i pokoja pahulja.

U Dalmaciji će poslijepodne biti kiše, pljuskova i grmljavine, pri čemu pljuskovi na mjestima mogu biti izraženiji, a kiša obilnija. Veći dio dana puhat će jako jugo, a prema večeri na sjevernom će dijelu zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 17-18 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve afere bivšeg premijera Od najmoćnijeg čovjeka hrvatske politike do lica s tjeralice: Sanader je dosad osuđen na 22,5 godine zatvora, a mora vratiti i 74 milijuna kuna

Pročitajte i ovo Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split "mogli smo i bolje" Predstojnik klinike za infektologiju splitskog KBC-a o cjepivu za koronu: "Mnogi govore o svjetlu na kraju tunela, samo nitko ne zna koliko je taj tunel dug"

U utorak će se vrijeme u kopnenim krajevima razvedravati. Nešto kiše još može pasti ujutro na istoku zemlje. Od srijede će posvuda vrijeme biti stabilnije, no to ponovno za kopno znači i maglu koja će vjerojatno u četvrtak biti i dugotrajnija. Temperatura će postupno biti sve niža, osobito jutarnja koja će biti sve bliža Celzijevoj ništici.

I na moru će se u utorak razvedravati, a samo u Dalmaciji još može biti ostataka kiše. Jaka bura s olujnim udarima oslabjet će u srijedu. Sredinom tjedna na moru će ponovno prevladavati sunčano, a danju i podjednako ugodno kao i dosad, jedino će jutra ipak postati svježija.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene