Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagla promjena vremena

Dobro se obucite ako budete izlazili: Stiže najjači ledeni udar u posljednjih nekoliko godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiže nam izrazito hladno i vrlo vjetrovito vrijeme. Idućih nekoliko dana, a moguće i cijeli sljedeći tjedan temperatura će biti prava zimska, s tim da će val hladnoće najjači biti ovog vikenda, kad se očekuju i debeli minusi. Na Jadranu će već danas zapuhati bura, a ta kombinacija niskih temperatura i vjetra znači da će i osjet hladnoće biti znatno pojačan.

Tijekom jutra će na moru mjestimice biti kiše i pljuskova, u kopnenim krajevima uglavnom će biti malo snijega, pri čemu može nastati i snježni pokrivač. Jutro će biti hladno, ali ni blizu onog što nas čeka u noći na petak. Zasad će se jutarnja temperatura na kopnu kretati oko dva do tri stupnja ispod nule, na Jadranu od četiri do devet stupnjeva iznad nule.

Prema sredini dana u središnjoj Hrvatskoj postupno će doći do prestanka oborina i do djelomičnog razvedravanja. Puhat će umjeren, povremeno i jak vjetar sa sjevera, a ni temperatura neće previše odmaknuti od Celzijeve ništice.

U Slavoniji i Baranji bit će vjetrovitije uz sjeverozapadnjak. Poslijepodne će biti djelomice sunčano te, kao i na zapadu, dosta hladno uz koji stupanj ili dva iznad nule.

Dijelom vedro vrijeme poslijepodne očekuje sjeverni Jadran i gorske krajeve. Umjeren i jak sjeveroistočni vjetar puhat će u gorju, na moru jaka i olujna bura. Temperatura će u Lici biti nešto iznad nule, a na sjevernom Jadranu kretat će se od osam do 10 stupnjeva.

Bura će sve jače puhati i u Dalmaciji. Nakon nestabilnog početka dana kasnije će i ondje doći do barem djelomičnog razvedravanja. Temperatura će se kretati od 10 do 14 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Vojska dovozi kontejnere u Banovinu - 3 15 tisuća nepregledanih Mnoge obitelji još nisu dobile kontejnere, ali pomoć i dalje stiže. Crveni križ počinje s drugačijim režimom rada, pogledajte kakve su novosti

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROBLEMI U OPSKRBI I Elton John uključio se u kampanju cijepljenja: "Kao što možete vidjeti, još uvijek stojim..."

Prava zima kopnenim krajevima stiže tek u noći na petak. Temperatura će se idućih dana spuštati i do -10 stupnjeva, možda i koji stupanj niže, dok će danju biti oko nule. Prevladavat će sunčano, stabilno, ali i vjetrovito vrijeme pa se valja dobro zamotati pri izlasku iz kuće.

I na Jadranu će biti dosta sunca, a u petak i subotu tek malo oblaka. No tijekom vikenda će biti suho, hladno i vjetrovito. Noću će temperatura biti koji stupanj ispod nule, danju u plusu, no nedovoljno da nas sačuva od jake i olujne bure koja će mjestimice na mahove biti i orkanska. Uz takav vjetar osjet hladnoće bit će znatno pojačan. U svakom slučaju, predstoji nam dosad najjači udar ove zime, ali i jedan od jačih u posljednjih nekoliko godina.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene