Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature rastu

Dolazi toplinski val: Do kraja tjedna živa će u termometrima gorjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svima koji se bore s vatrenom stihijom na području Makarske dobra je vijest da je bura oslabjela i okrenula na sjeverozapadnjak te tijekom noći dodatno oslabjela. Utorak će biti pravi ljetni dan. Očekuje nas sunčano vrijeme s pokojim oblačićem. Maksimalna temperatura bit će između 28 stupnjeva u gorju do 32 stupnja u nizinama. Idućih dana nastavit će se slično vrijeme, ali će u kopnenim predjelima biti nešto nestabilnije pa bi moglo biti pokojeg lokalnog pljuska.

Stabilnu situaciju i sunčano vrijeme podržavat će prostrana anticiklona pod čijim ćemo se utjecajem nalaziti. Tako će od jutra biti većinom sunčano, s malom naoblakom. Vjetar će uglavnom biti slab, a tek ponegdje umjeren zapadnjak ili jugozapadnjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Temperatura u unutrašnjosti bit će od 13 do 17 stupnjeva, a uz obalu između 19 i 24 stupnja.

Središnja Hrvatska

U nastavku dana bit će pretežno sunčano, a ni vjetar neće donositi  olakšanje od visokih temperatura. Temperatura će doseći i 32 stupnja.

Slavonija

Sunčano i uglavnom vedro bit će i u Slavoniji. Neće doći do značajnijeg vjetra, ali će temperatura biti oko 30 stupnjeva.

Sjeverni Jadran

Slično će biti i na sjevernom Jadranu i u gorju. I ovdje će biti sunčano i vedro, ponegdje uz vrlo malo oblaka. Na moru će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura u gorju bit će oko 28 stupnjeva, dok će na Jadranu doseći i do 31 stupanj.

Južni Jadran

I u Dalmaciji će u utorak biti sunčano i vedro. U početku će puhati slab jugozapadnjak, a zatim sjeverozapadnjak. Temperatura će i na ovom području biti uglavnom oko 30 stupnjeva ili malo viša.

Temperatura mora

S obzirom na obilježja vremena i vrućine koje nas i u utorak očekuju, osvježenje se može potražiti u moru, čija je temperatura u ponedjeljak bila oko 23 stupnja.

Temperatura kopna tijekom sljedeća tri dana

Idućih dana bit će pretežno sunčano, ali ne i stabilno pa može biti povremenih pljuskova, uglavnom u popodnevnim satima. Temperatura će sve više rasti. Čini se da bi krajem tjedna temperatura mogla prijeći i 35 stupnjeva, no o tome svakako više u idućim danima.

Temperatura mora tijekom sljedećih triju dana

Na Jadranu će idućih dana biti pravo ljetno vrijeme: sunčano, vedro i vruće. Temperatura će i ovdje biti uglavnom oko 30 stupnjeva.

Uz tako visoke temperature i nebo bez oblaka štitite se od štetnog utjecaja Sunca. U hladu će biti oko 30 stupnjeva, na Suncu i puno više, a UV indeks posvuda će biti vrlo visok.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene