Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVANREDNO STANJE u SAD-u

Ciklona bomba: Stotine prometnih nesreća zbog snježne oluje, zatvorene škole, otkazani letovi

Istok SAD-a na udaru je prve ciklone bombe u 2022. godini koja donosi snažne vjetrove i obilne oborine. Jak snijeg u Kentuckyju uzrokovao je stotine prometnih nesreća i zatvorio državne urede.

Jak snijeg u Kentuckyju uzrokovao je stotine prometnih nesreća i zatvorio državne urede.

Škole u Buffalu zatvorene su zbog mećave, a New York očekuje više od 15 centimetara snijega. Guverneri brojnih saveznih država proglasili su izvanredno stanje. Zrakoplovni promet na istoku suspendiran je na dva dana, a mećava je zatvorila i glavnu autocestu u Virginiji.

Obalni dijelovi Nove Engleske najgore su pogođeni, a u nekim gradovima Connecticuta i Massachusettsa palo je više od 30 centimetara snijega u četvrtak i petak, prema podacima Nacionalne meteorološke službe.

"Smanjivat će se, a prestat će popodne", kazao je meteorolog iz Bostona Alan Dunham.

"Trenutno je dobro, jaka anticiklona kreće se prema istoku-sjeveroistoku. Do večeri bi snijeg trebao prestati padati", dodao je.

Do petka ujutro više od 400 letova odgođeno je ili otkazano iz zračnih luka u New Yorku, Bostonu i Washingtonu, prema stranici Flightaware.com.

Guverner New Jerseyja Phil Murphy proglasio je izvanredno stanje u svojoj saveznoj državi te je apelirao na stanovnike da izbjegavaju putovanja.

Uredi savezne vlade u Washingtonu su zatvoreni, a više desetaka okruga u istočnom dijelu zemlje otkazalo je nastavu zbog snijega i hladnoće.

Na sjeveru Srednjeg Zapada po noći je temperatura pala na -17 stupnjeva Celzija, dok je vjetar osjet hladnoće spustio na -32 stupnja Celzija u Wisconsinu, Minnesoti, Iowi, Sjevernoj i Južnoj Dakoti u petak ujutro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva snažnija zimska oluja Snijeg paralizirao grad, ali oni su to okrenuli u svoju korist: "Doznala sam da će se ovo održati i rekla - znate li što liječi mamurluk?"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wow! Oluja prouzročila zanimljiv fenomen, more je izgledalo kao cappuccino

Oluja koja je pogodila istok SAD-a druga je ovoga tjedna. U ponedjeljak je u istom području palo do 30 centimetara snijega pa je dionica autoceste I-95, duga 80 kilometara, u sjevernoj Virginiji, bila neprohodna.

Riječ je o jednoj od najprometnijih cesta uz istočnu obalu SAD-a, a bila je zatvorena nekoliko sati u oba smjera blizu Fredericksburga u Virginiji, oko 89 kilometara južno od Washingtona.

Tisuće putnika moralo je čekati, a neki i do 24 sata.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene