Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Između 30 i 40 zaraženih

Radnici Amazona u Njemačkoj najavili štrajk zbog zaraze koronavirusom i loših radnih uvjeta: Trajat će 48 sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog zaraze koronavirusom i loših radnih uvjeta radnici Amazona u Njemačkoj najavili su 48-satni štrajk, nakon što je potvrđeno između 30 i 40 slučajeva zaraze samo u njemačkim ispostavama.

Radnici u šest radnih pogona Amazona u Njemačkoj od ponedjeljka odlaze u štrajk zbog slabe sigurnosti, nakon što je velik broj osoblja u logističkim centrima dobilo pozitivan rezultat testa na koronavirus, prenose iz sindikata Verdi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasila se i tvrtka Europskoj zemlji prijeti totalni kaos: Dogodilo se ono čega su se svi pribojavali, pogođeni milijuni ljudi Ilustracija Novi udarac Štrajk poljoprivrednika još nije gotov, a već počinje novi: "Zemlji prijeti potpuna paraliza"

Dodaju i da bi štrajk mogao trajati najmanje 48 sati, a održat će se pod motom „Dobar i zdrav posao“. Time se želi istaknuti nedostatak transparentnosti američkog trgovačkog diva nakon što su radnici bili pozitivni na koronavirus.

„Imamo informacije da je barem 30 do 40 zaposlenika zaraženo“, rekao je Orhan Akman iz sindikata.

Borba sindikata i Amazona traje godinama

Amazon već dugo vodi borbu s njemačkim sindikatima zbog niskih plaća i uvjeta radnika zaposlenih na logističkim mjestima, a od 2013. se organiziraju učestali štrajkovi, prenosi Reuters.

Iz sindikata Verdi ističu kako će štrajk pogoditi Amazonovo poslovanje u Leipzigu, Bad Hersfeldu i Koblenzu. Naglasili su kako Amazon stavlja profit ispred sigurnosti radnika.

Iz Amazona su odbili optužbe u priopćenju u kojem su istaknuli kako su od lipnja uložili četiri milijarde dolara u mjere zaštite radnika i klijenata diljem svijeta.

Njemačka je nakon SAD-a najveće tržište Amazona, a samo od tamo je od veljače stiglo oko 470 milijuna narudžbi za dezinficijense, 21 milijun pari rukavica, 19 milijuna maski i 39 milijuna kutija vlažnih maramica, zaključio je glasnogovornik Amazona za Njemačku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene