Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popustile riječne brane

Velike poplave u Japanu pokrenule klizišta: Poginulo najmanje 15 osoba, evakuirano više od 200.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaest je osoba smrtno stradalo, a devet ih se smatra nestalima na južnome japanskom otoku Kyushu, koji su pogodile obilne kiše, prouzročivši velika poplave i klizišta.

Guverner prefekture Kumamoti Ikuo Kabashima na jugu Japana kazao je da je 14 osoba poginulo u poplavljenom domu za starije i nemoćne osobe. Dogodilo se to nakon što je popucala brana na obližnjoj rijeci. U toj regiji zabilježeno je više izlijevanja rijeka iz korita i poplava.

Pročitajte i ovo Zbog poplave evakuirani stanovnici ruskog grada Orska Voda i dalje nadire Kaos u Rusiji, tisuće evakuirane nakon što je rijeka probila branu: "Ovo su najteže poplave otkad se prate takvi podaci" Ilustracija Tisuće evakuiranih Pukla brana na rijeci Ural, potopljeno 4000 kuća, u tijeku evakuacija

Na jugu Japana je poplavljeno više područja. Na drugoj lokaciji se desetak osoba vodi nestalim, a vjeruje se da ima i poginulih. Lokalne vlasti strahuju da će brojevi nestalih i poginulih rasti u sljedećim danima.

Na otoku Kyushu stvaraju se goleme bujice koje su pokrenule poplave i klizišta, piše RT. Lokalne vlasti su zatražile hitnu evakuaciju za više od 200.000 ljudi.

Premijer Shinzo Abe najavio je mobilizaciju 10.000 vojnika koji će pomoći u spašavanju ljudi i imovine budući da je obilna kiša najavljena sve do nedjelje. Japanska meteorološka agencija priopćila je da u regiji nikada dosad nisu zabilježene tako obilne padavine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene