Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na terenu 150 vatrogasaca

FOTO Velik požar u Ljubljani, gori skladište tvrtke u vlasništvu Hrvata: Nad gradom debeo stup dima, stanovnici upozoreni da zatvore prozore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rano jutros u skladištu tvrtke u Ljubljani izbio je veliki požar. Na terenu je više od 150 vatrogasaca.

Nešto poslije 4 sata izbio je veliki požar u skladištu tvrtke u Plemljevoj ulici u Ljubljani. Ljubljanski vatrogasci na društvenim su mrežama napisali da su uvjeti za gašenje požara rano jutros bili vrlo teški.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..."

Zbog požara je otežan promet gorenjskom autocestom, a dio lokalnih prometnica je zatvoren. Blokiran je i dio željezničkog prometa.

Vatrogasci pišu da su spriječili širenje požara na cijelu zgradu i poslovni prostor, no izgorjelo je puno materijala pohranjenog u skladišnom prostoru.

Gori nekadašnja zgrada Metalke i Slovenijalesa. Metalka Commerce je u vlasništvu hrvatskog državljanina Slavena Vukovića, a vlasnički udio preuzeo je 2015. godine od poznatog slovenskog poduzetnika Marjana Pišljara, piše N1.

Ozlijeđenih osoba u požaru nema. Stanovnike okolnog područja vatrogasci su upozorili da zatvore prozore kako bi izbjegli nepotreban dim koji se širi po okolici.

"Aktiviran je državni ekološki laboratorij, koji mjeri utjecaj na okoliš na mjestu događaja. Zabilježen je porast tvrdih čestica u zraku, kao proizvod sagorijevanja, dosad nisu mjerene ostale otrovne tvari", napisali su.

Na terenu je 150 vatrogasaca, koji su nakon nekoliko sati borbe s požarom isti lokalizirali, no vatra je još uvijek prisutna. Nad tim dijelom grada je debeo stup crnog dima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene