Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Stop Putin''

VIDEO Pola milijuna Nijemaca daje podršku Ukrajincima na mirnom prosvjedu: Traži se prestanak rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prosvjedu protiv rata u Ukrajini se u nedjelju u Berlinu okupio višestruko veći broj prosvjednika od očekivanog, javljaju organizatori i policija.

Na prosvjed, što ga zajednički organiziraju organizacije za zaštitu ljudskih prava, mirovni pokreti, sindikati i crkve, je umjesto najavljenih 20.000 pristigao osjetno veći broj prosvjednika. Policija spominje "niski šesteroznamenkasti broj" dok organizatori govore o preko pola milijuna prosvjednika.

Sve ceste koje vode prema mjestu događanja, Stupu pobjede nedaleko od Brandenburških vrata, su pune prosvjednika koji još uvijek stižu iz svih smjerova.

 

Policija je zbog velikog broja okupljenih već u više navrata proširivala područje namijenjeno okupljanju prosvjednika. Govornici na skupu traže prestanak vojnih aktivnosti i nastavak pregovora, a od ruskih vlasti povlačenje iz Ukrajine.

Istodobno se tražio neometani prihvat izbjeglica iz Ukrajine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sulude teorije Rusko veleposlanstvo u BiH: ''Amerikanci lažu, nema invazije. SAD priprema BiH scenarij nalik ukrajinskom''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao na jaču podršku Ukrajinski ministar podiže moral: "72 sata otpora! Svijet nije vjerovao, svijet je sumnjao"

Njemački kancelar Olaf Scholz je na izvanrednoj sjednici Bundestaga u nedjelju je objavio odobrenje izvoza oružja Ukrajini, povećanje vojnog proračuna Njemačke i ubrzanje procesa smanjenja ovisnosti o ruskim izvorima energije.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene