Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5 mrtvih, 3 ozlijeđenih

Cure detalji stravičnog napada u Norveškoj: "Neki su ubijeni u domovima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petero ubijenih u malom norveškom gradiću prošlog tjedna žrtve su ubodnih rana, a ne napada lukom i strijelom kako se početno mislilo, navela je policija u ponedjeljak.

Ubijene su četiri žene i jedan muškarac u dobi između 52 i 78 godina u napadu 13. listopada u Kongsbergu, 70 kilometara zapadno od Osla.

Ranjene su tri osobe, među kojima policajac koji nije bio na dužnosti, a on je pogođen strijelom u početnoj fazi 35-minutnog napada. Istražitelji drže da je napadač zatim odustao od tog oružja.

"Pet ljudi je ubijeno ubodnim oružjem", rekao je policijski inspektor Per Thomas Omholt na konferenciji za novinare i nije želio reći radi li se o noževima ili većem oružju.

"Neki su ubijeni u domovima, a neki vani", rekao je. Omholt.

Prošle srijede policija je objavila da je muškarac naoružan lukom i strijelom ubio nekoliko ljudi. Kasnije su dodali da se služio i drugim oružjem.

Omholt nije odgovorio zašto im je trebalo šest dana da utvrde kojim oružjem je ubijao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HOROR U NORVEŠKOJ Otkriveni novi detalji o ubojici s lukom i strijelom: Preobratio se na islam, bio je radikaliziran...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Motiv još nepoznat Stravičan napad lukom i strijelom u Norveškoj: Pet je osoba ubijeno, policija uhitila 37-godišnjeg Danca

Istražitelji drže da je jedini osumnjičeni za napad Espen Andersen Braathen (37), duševni bolesnik koji se trenutno nalazi u zatvorenoj psihijatrijskoj ustanovi.

Broj ubijenih je najviši u Norveškoj od 2011. kada je desničarski ekstremist Anders Behring Breivik ubio 77 većinom tinejdžera u kampu za mlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene