Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brutalnost u SAD-u

Za vrijeme trajanja policijskog sata ubijen prosvjednik? "Čistili smo teren i uzvratili vatrom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Louisvilleu u SAD-u ubijen je muškarac za vrijeme trajanja policijskog sata, javlja Daily Mail.

Prema pisanju Daily Maila, nije jasno je li muškarca upucala policija ili Nacionalna garda koja je tamo poslana da smiri nerede. 

Pročitajte i ovo Iran je dronovima prvi put u povijesti sa svojeg teritorija napao Izrael Tenzije na vrhuncu Objavljeni detalji o američkoj akciji: Izrael pripremio odgovor na napad Irana - ''Bliski istok je na rubu'' Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran"

Radi se o muškarcu, vlasniku jednog restorana koji je ubijen poslije ponoći, tijekom trajanja policijskog sata. 

The Dailybeast javlja kako je Nacionalna garda i policija uzvratila vatrom na prosvjednike. Muškarac je preminuo tijekom incidenta, no nije sigurno je li ubijen i što se doista dogodilo. 

Načelnik policije Steve Conrad potvrdio je da su njegovi policajci i Nacionalna garda pozvani na parkiralište tržnice oko ponoći u nedjelju kako bi rastjerali prosvjednike koji su se okupili unatoč policijskom satu. Kazao je da su prosvjednici pucali i da su oni samo uzvratili vatrom. 

"Čistili smo teren, imamo jednog mrtvog na mjestu događaja", kazao je. Conrad je muškarca nazvao prosvjednikom, no svjedoci su kazali kako on nije bio dio prosvjeda. 

Daily Mail javlja da  nije jasno je li muškarac prvi pucao. 

Jedna je osoba u kritičnom stanju. Gradonačelnik Louisvilla Greg Fischer tvrdi da policija nije pucala na prosvjednike. 

Nakon vala prosvjeda u subotu navečer zbog smrti Georgea Floyda, Afroamerikanca koji je zbog brutalne policijske fizičke sile umro tijekom policijskog privođenja u Minneapolisu, u brojnim gradovima uveden je policijski sat.

Ograničenje kretanja u nekim gradovima stupilo je na snagu istodobno s raspoređivanjem više od 5000 pripadnika Nacionalne garde, koji su aktivirani u 15 država i glavnom gradu kako bi dali potporu lokalnim snagama reda.

Tijekom privođenja Georgea Floyda policajac koji ga je uhitio prikliještio mu je vrat koljenom, zbog čega uhićenik nije mogao disati. Protiv policajca podignuta je optužba za ubojstvo.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene