Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šetali do ruske ambasade

FOTO U centru Beograda prosvjed protiv NATO-a i podrške Rusiji: ''Marš iz Srbije! Ne treba nam Unija''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Europe već mjesec dana se prosvjeduje protiv rata u Ukrajini, a u Srbiji se nižu skupovi podrške za Rusiju. Ratni veterani i Narodne patrole organizirali su prosvjed u Beogradu protiv NATO saveza. Istovremeno su dali podršku Rusiji.

U Beogradu je u četvrtak održan prosvjed protiv NATO saveza, kao i okupljanje u znak podrške Rusiji. Organizirali su ga ratni veterani i Narodne patrole.

Nakon skupa u centru Beograda prosvjednici su prošetali glavnim gradskim ulicama do ruske ambasade uzvikujući "Krim je Rusija, Kosovo je Srbija" i "Srbija, Rusija, ne treba nam Unija (EU)", piše Slobodna Evropa. Nosili su transparente na kojim je pisalo "NATO, marš iz Srbije" te ruske i srpske zastave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vučić nakon kritika popustio Zbog letova prema Moskvi Srbiju optužili za profiterstvo: "Zarađivanje novca na ukrajinskoj krvi"

Jedna je žena navodno iz zgrade ruske ambasade okupljenima uzviknula hvala na ruskom jeziku, na što su prosvjednici uzvratili povicima "Srbi i Rusi su braća zauvijek".

Prosvjed je održan na 23. obljetnicu početka zračnih udara NATO-a na tadašnju SR Jugoslaviju 1999. godine, započetih nakon neuspjelih pregovora o prekidu sukoba i rješenju krize na Kosovu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene