Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ispada o liječenju virusa

Bijela kuća i drugi dan zbog Trumpa bez press konferencije - "One su gubljenje vremena, obmanjuju narod"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krizni stožer Bijele kuće za borbu protiv koronavirusa u nedjelju neće održati dnevnu konferenciju za medije, već drugi dan zaredom, nakon kontroverzne izjave američkog predsjednika Donalda Trumpa o ubrizgavanju dezificijensa.

Nakon kontroverzne izjave američkog predsjednika Donalda Trumpa o ubrizgavanju dezificijensa, odlučeno je da već drugi dan zaredom krizni stožer Bijele kuće neće održavati press konferenciju.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu

Trump je u četvrtak sugerirao da bi ubrizgavanje dezinficijensa moglo pomoći protiv koronavirusa, a ta tvrdnja ga sad progoni. Proizvođači dezificijensa Lysol i Dettol su zbog njegovih komentara upozorili građane protiv konzumiranja tih sredstava. Javne zdravstvene agencije također su izdale upozorenja.

Američki je predsjednik nakon skraćene konferencije u petak na kojoj nije bilo pitanja te nakon neodržavanja iste u subotu, objavio tvit kojim je doveo u pitanje budućnost dnevnih konferencija.

"Koja je svrha organizirati konferencije kada mediji postavljaju samo neprijateljska pitanja i odbijaju točno izvještavati o istini i činjenicama", napisao je Trump na Twitteru. "Oni dobiju rekordnu praćenost, a Amerikanci ništa osim lažnih vijesti. Nije vrijedno vremena ni truda", zaključio je.

Istraživanja su pokazala da konferencije pomažu Trumpu da privuče publiku u izbornoj godini u kojoj ne može održavati skupove zbog uvedenih mjera socijalne distance. Međutim, istovremeno njegovi demokratski protivnici koriste njegove vlastite riječi protiv njega u kampanji za predsjedničke izbore koji će se održati u studenom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene