Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NASTAVLJA S KAMPANJOM

Trump je i dalje uvjeren da će ponovo postati predsjednik, najavio i prve poteze: "Mi ćemo ih pomilovati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki predsjednik Donald Trump najavio je mogućnost pomilovanja nekih napadača na Kapitol 6. siječnja 2021. ako pobijedi na predsjedničkim izborima 2024.

"Ako se kandidiram i pobijedim, pošteno ćemo se odnositi prema onima od 6. siječnja", rekao je republikanski milijarder u subotu pred svojim pristašama u Conroeu u Teksasu.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

"A ako to bude zahtijevalo pomilovanje, mi ćemo ih pomilovati jer se prema njima postupa tako nepravedno", dodao je.

Od 6. siječnja 2021. više od 725 ljudi, među kojima i članovi ekstremno desno orijentiranih grupa Proud Boys, Oath Keepers i Three Percenters, uhićeno je i optuženo za sudjelovanje u tom nezabilježenom napadu u kojemu je život izgubilo pet osoba.

Pred milijunima začuđenih gledatelja diljem svijeta Trumpovi pristaše pokušale su upasti sjedište Kongresa, a nekima je to i uspjelo u trenutku kad je potvrđena pobjeda Joea Bidena na predsjedničkim izborima.

Dana 13. siječnja, osnivač krajnje desno orijentirane skupine Oath Keepers, Stewart Rhodes (56) optužen je za "pobunu" zajedno s još deset članova organizacije.

Istodobno, parlamentarno povjerenstvo nastavlja s radom na rasvjetljavanju događaja i utvrđivanju moguće odgovornosti Donalda Trumpa i njegovih suradnika u tome napadu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBLJETNICA NAPADA NA KAPITOL Prošlo je točno godinu dana otkako je Trumpova rulja ''držala bodež pod grlom američke demokracije''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TOČKA PREOKRETA Trumpov bliski suradnik pristao surađivati u istrazi napada na Kapitol: Već je dostavio niz dokumenata

Povjerenstvo je, među ostalima kao svjedokinju pozvalo i njegovu kćer Ivanku.

Članovi povjerenstva bi po svaku cijenu svoje zaključke željeli donijeti prije parlamentarnih izbora na sredini parlamentarnog saziva (za manje od godinu dana), jer bi u tom razdoblju republikanci mogli ponovno preuzeti kontrolu nad domom i poništiti njihov dosadašnji posao.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene