Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Kini

Na ultramaratonu u Kini smrznuo se 21 trkač: "Odjednom nisam osjećao prste, kao da mi se jezik smrznuo"

Čak 21 sudionik preminuo je zbog ekstremnih vremenskih uvjeta na 100 kilometara dugom ultramaratonu na sjeverozapadu Kine.

Huanghe Shilin Mountain Marathon počeo je u subotu ujutro, no brzo su se vremenski uvjeti pogoršali, prenosi CNN. Počela je padati ledena kiša i puhati olujni vjetar u pokrajini Gansu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

Među preminulima je navodno i Liang Jing, jedan od poznatijih ultramaratonaca.

Kako se vrijeme mijenjalo, a temperature padale, trkači su se počeli žaliti na hipotermiju, a neki među njima su i nestali. Organizatori su prekinuli utrku i pokrenuli potragu. Više od 1200 ljudi tražilo je nestale maratonce po teškom terenu i po mraku. 

Većina trkača imala je tek kratke hlače i sportske majice jer je dan prije bio vruć

"U jednom trenutku prestao samo osjećati prste. U isto vrijeme jezik se činio smrznutim", rekao je jedan sudionik, prenose mediji.

Na utrci je sudjelovalo 172 ljudi, a 151 je sad na sigurnom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene