Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija istražuje slučaj

VIDEO Pacijent donio zapaljivu tekućinu? U stravičnom požaru u Japanu poginulo 27 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strahuje se da je najmanje 27 ljudi poginulo u požaru koji je u petak zahvatio psihijatrijsku kliniku u japanskome gradu Osaki, a mediji navode da policija istražuje sumnje na podmetanje požara.

U japanskom gradu Osaki u petak je izbio požar u psihijatrijskoj klinici. Poginulo je najmanje 27 ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju Policija i dalje istražuje slučaj - 3 Kriminalističko istraživanje Policija objavila mučne detalje: Sin šefa policije i prijatelji prebili mladića, ima ozljede opasne po život

Potvrđeno je da je devet osoba umrlo u bolnici, objavila je TV Asahi. Policija istražuje sumnje na podmetanje požara, uključujući izvješća da je muškarac podmetnuo požar u zgradi, objavio je Kyodo News, pozivajući se na osobe uključene u istragu.

Stariji muškarac donio je vrećicu iz koje je iscurila zapaljiva tekućina, koja se zapalila, piše list Yomiuri. Vjeruje se da je on pacijent na klinici, piše list Mainichi. Požar je izbio nedugo nakon što je klinika počela s radom u deset sati ujutro i uglavnom je ugašen u roku od 30 minuta, izvijestila je javna televizija NHK.

Na snimci NHK-a vidljivo je kako dim izbija iz prozora četvrtog kata, gdje se nalazi ambulanta, kao i krova višekatnice poslovne zgrade. Na snimci se kasnije vide pocrnjeli i pougljenjeni prozori.

"Kada sam pogledala van, vidjela sam narančasti plamen na prozoru četvrtog kata zgrade. Žena je zvala u pomoć i mahala s prozora šestog kata", rekla je za Kyodo 36-godišnja žena koja radi u obližnjoj tvrtki.

Zgrada je smještena u četvrti s trgovačkim i zabavnim sadržajima nedaleko od glavnoga željezničkog kolodvora u Osaki, a u zgradi se nalazi i kozmetički salon, trgovina odjeće i škola engleskog jezika, priopćio je NHK.

Web-stranica klinike nije bila dostupna, ali internetska arhiva s početka ove godine pokazala je da liječi pacijente od depresije i problema s panikom, kao i fizičkih problema kao što su apneja u snu i anemija.

Druga žena koja je rekla da je vidjela dim iz prozora rekla je za Kyodo da je nakratko nestala struja u okolici. U požaru u studiju za animaciju u Kyotu 2019. godine poginulo je više od 30 ljudi, a deseci su bili ozlijeđeni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene