Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dočekat će Božić u kamionu

Apokaliptične scene iz Velike Britanije: Zbog novog soja koronavirusa potpuno su odsječeni od svijeta, drama na granici s Francuskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski kamioni naslagali su se na granici čekajući otvaranje nakon što su zbog novog soja koronavirusa zatvorene granice i sav promet sa Velikom Britanijom.

Britanski prijevoznici proveli su već drugu noć u svojim kamionima čekajući na granici da im se omogući ulazak u Francusku dok političari pokušavaju restartati mogućnost prekograničnog putovanja i trgovine, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MOGU OTIĆI KUĆI Situacija na francusko-britanskoj granici se vraća u normalu: Masovno testiranje 15 tisuća vozača, pozitivnih tek 36 Slika nije dostupna PRVI SLUČAJ Unatoč strogim mjerama, novi soj koronavirusa pojavio se i u Njemačkoj

Podsjetimo, Francuska je kao i većina zemalja Europe prekinula letove s Velikom Britanijom i zatvorila granice nakon što se u toj zemlji ubrzano počeo širiti novi soj koronavirusa.

Francuska je zatvorila granice na 48 sati zbog novog virusa, a britanska vlada potvrdila je da je 945 kamiona naslagano uz granicu. Pretpostavlja se da je broj mnogo veći jer su kamioni parkirani posvuda na putu do granice, uz cestu, na odmorištima i parkiralištima.

Prekid prekograničnog putovanja zahvatio je i putnike, pa su mnogi zaglavili na kolodvorima i aerodromima zbog otkazivanja letova, putovanja vlakovima i autobusima.

Britanski znanstvenici upozorili su kako je novi soj virusa sada posvuda te kako će lockdown biti još mnogo stroži. Očekuju da će vrhunac rasta novozaraženih biti iza Božića. Iz vlade su potvrdili da intenzivno rade na otvaranju granica za trgovinu i prijevoznike, prenosi Reuters.

No Francuska nije jedini problem za Veliku Britaniju. Više od četrdeset zemalja zasad je zabranilo dolaske njihovih građana, a iz Europske unije dolazi plan kako ujedinjeno napraviti isto u svim zemljama članicama.

Sve to ususret Brexitu, koji i dalje nije dogovoren, niti dva tjedna prije krajnjeg roka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene