Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje se šire

RAZORNA MOĆ PRIRODE 'BEZ PRESEDANA' Poplave i požari prisilili tisuće na bijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jake kiše koje su padale tijekom vikenda u Louisiani izazvale su evakuacije više od 20.000 stanovnika, a šest osoba je smrtno stradalo, dok je u Kalifoniji pogođenoj ekstremnom sušom novi požar prisilio tisuće ljudi na bijeg.

Na jugu Sjedinjenih Država, guverner Louisine John Bel Edwards je rekao da se radi o poplavama bez presedana tijekom kojih je spašeno više od 20.000 ljudi, dok je 10.000 provelo noć između nedjelje i ponedjeljka u skloništima.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Snijeg u Kaliforniji - 1 Ekstremno vrijeme VIDEO/FOTO Mećava paralizirala dio SAD-a: Deseci tisuća ostali bez struje, građani upozoreni na opasnost od lavina

Oko 40.000 dućana i kuća je ostalo bez električne energije, rekao je guverner, prenosi kanal ABC.

Prema podacima Nacionalne garde Louisine, oko 1700 vojnika je mobilizirano zbog nevremena koje je zahvatilo okolicu glavnog grada Baton Rouge.

Dok taj potop u Louisiani posjeća na katastrofu uragana Katrina 2005., kada je živote izgubilo 1800 osoba, na zapadu Sjedinjenih Država u Kaliforniji haraju požari. Oko 160 km sjeverno od San Francisca vatra ponovo od subote ugrožava stanovnike.

Požar nazvan "Clayton Fire" je poharao 1200 hekatra, a tisuću mobiliziranih vatrogasaca je uspjelo obuzdati samo 5 posto požara, navodi organizacija CalFire koja se bori protiv šumskih požara u toj državi.

Stotinu zgrada je uništeno i požar se "agresivno" širi prema sjeveru, navodi CalFire.

Oko 4000 osoba je moralo napustiti domove. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene