Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluje postaju sve žešće

Snažan tajfun poharao Filipine: Poginulo najmanje 13 osoba, među njima ima djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tajfunu koji je pogodio središnji dio Filipina tijekom božićnih blagdana poginulo je najmanje 13 osoba, izvijestili su u četvrtak dužnosnici filipinskih agencija za izvanredna stanja.

Tajfun Phanfone zahvatio je Filipine u utorak s vjetrovima koji na mahove pušu brzinom od 150 kilometra na sat, obilnim kišama i poplavama. Više od 58.000 ljudi evakuirano je pred olujom iz svojih domova, a 15.000 ostalo je blokirano u lukama jer su otkazane plovidbe trajekata. Otkazan je i velik broj letova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utjecao na život milijun građana Snažan tajfun pogodio Filipine: Poginulo najmanje 67 ljudi, hitne službe dostavljaju pomoć stanovnicima Slika nije dostupna Pripreme za novu oluju Tajfun Goni usmrtio četiri osobe na Filipinima: Dijete (5) odnijela poplava

Žrtve je tajfun izazvao u središnjoj pokrajinama Capi, Iloilo i Leyte, a među njima su trinaestogodišnji dječak koji je poginuo od strujnog udara, muškarac na kojeg je pala grana i jedan muškaraca koji je poginuo u automobilskoj nesreći, rekla je filipinska agencija.

Tajfun je prošao Filipine u srijedu kasno navečer i sada se kreće zapadno prema Južnom kineskom moru. Filipine svake godine prosječno pogodi 20 tajfuna, a posljednjih godina oluje postaju sve žešće. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene