Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon prijetnje Sjeverne Koreje

Stanovnicima Guama izdano jezivo upozorenje: "Ne gledajte u bljesak, potražite zaklon"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u Guamu objavile su izvanredne smjernice za stanovnike, upućujući ih da se pripreme za potencijalni nuklearni napad nakon prijetnje pristigle iz Sjeverne Koreje.

Državna televizija Sjeverne Koreje objavila je da će sredinom kolovoza provesti planove za ispaljivanje raketa srednjeg dometa preko Japana te da će one sletjeti u blizini Guama, teritorijalnoj jedinici SAD-a. Sve se ovo događa u jeku verbalnog sukoba predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i vođe Sjeverne Koreje Kim Jong-una.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Satelit s balističkom tehnologijom SAD oštro kritizirao Sjevernu Koreju zbog lansiranja rakete: "Drsko kršenje nekoliko rezolucija diže tenzije"

Sjeverna Koreja nije zaprijetila da će svojim nuklearnim oružjem gađati Guam koji se nalazi u Tihom oceanu i na kojem živi oko 163.000 stanovnika, ali je kriza potakla bojazan da bi u toj regiji mogao izbiti nuklearni sukob.

Iako guverner Guama kaže da ne misli da će na otok sletjeti nuklearna bomba, Vlada je objavila brošuru naziva "Pripreme za neposrednu prijetnju projektilima". Stanovnicima se poručuje da u slučaju sjevernokorejskog napada ne gledaju u bljesak nuklearne eksplozije i da potraže zaklon u čvrstim strukturama, po mogućnosti pod zemljom.

U upozorenju su navedena i uputstva za uklanjanje radijacije. "Skinite odjeću da zaustavite širenje radiokativnog materijala. Ako je moguće, istuširajte se s puno vode i sapuna kako biste uklonili radioaktivnu kontaminaciju", piše u brošuri.

Što bi donio preventivni napad SAD-a na Sjevernu Koreju možete pročitati na oovj poveznici.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene