Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnički kvar?

Druga tragedija u samo tjedan dana: Srušio se i izgorio vojni helikopter u Rusiji, najmanje četvero mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje četvero ljudi poginulo je u padu ruskog vojnog helikoptera Mi-8. Helikopter se nakon pada u blizini grada Anadyr zapalio i izgorio.

U nesreći je poginula cijela posada helikoptera tijekom trenažnog leta, potvrdila je ruska vojska. Do nesreće je došlo u zračnoj luci Ugolnje Kopi u ruskoj dalekoistočnoj regiji Čukotska, u blizini grada Anadira.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

Izvor iz ruskog ministarstva obrane kazao je da je vjerojatni uzrok pada kvar na helikopteru MI-8. Na mjesto nesreće poslana je posebna ekipa istražitelja koji su pronašli crne kutije iz letjelice. Lokalne hitne službe javile su o najmanje četiri smrtna slučaja, piše RT.

Ovo je druga takva nesreća u posljednjih tjedan dana u kojoj je sudjelovao helikopter Mi-8. Naime, četiri člana posade poginula su u padu helikoptera sjeverozapadno od Moskve 19. svibnja.

Mi-8 je ruski vojni helikopter razvijen šezdesetih godina prošlog stoljeća, višenamjenska vojna i transportna letjelica koju smatraju jednom od najpouzdanijih na svijetu. Helikopteri Mi-8 i dalje se proizvode u Rusiji i aktivno koriste u više od 50 zemalja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene