Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pilot preživio

RUSKI MiG-29 SRUŠIO SE PRI SLIJETANJU NA NOSAČ ZRAKOPLOVA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko ministarstvo obrane objavilo je u ponedjeljak da se borbeni zrakoplov MiG-29K srušio u pokušaju slijetanja na nosač zrakoplova "Admiral Kuznjecov" u Mediteranu blizu obale Sirije te da je pilot preživio.

U izjavi za ruske novinske agencije, ministarstvo obrane navodi da se lovac srušio zbog "tehničke greške", nekoliko kilometara od nosača zrakoplova, no pilot se katapultirao te je izvučen iz mora na brod.

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova s ukrajinskim zarobljenicima Oboren zrakoplov Moskva i Kijev međusobno se optužuju za rušenje aviona: Na mjestu nesreće pronađeni ključni dokazi USS Dwight D. Eisenhower najveći je već tamo Amerika šalje borbene avione na Mediteran: "Nećemo se uključivati u sukob, ali..."

Ruski ratni brodovi stigli su prošli tjedan pred sirijsku obalu u istočnom Mediteranu kao pojačanje ruskim vojnim snagama, a u grupi je nosač zrakoplova "Admiral Kuznjecov" s kojega lovci polijeću u vojnu operaciju.

Rusija nešto više od godinu dana vodi kampanju zračnih udara u Siriji kao pomoć snagama predsjednika Bašara al Asada, ističući da gađa samo džihadiste, napose one iz džihadističke skupine, takozvane Islamske države. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene