Obavijesti Video Pretražite Navigacija
užas u češkoj

VIDEO Srušila se kabina žičare: Poginula jedna osoba, trinaest ostalo zarobljeno u zraku

Jedna osoba je poginula kad se kabina odvojila od sajle na žičari na sjeveru Češke u nedjelju. U drugoj kabini je ostalo zarobljeno trinaest osoba.

U nedjelju je došlo do nesreće na planini Ješted na sjeveru Češke. Kabina na žičari se odvojila od sajle i srušila na zemlju. U nesreći je poginula jedna osoba.

Pročitajte i ovo Nesreća na skijanju Ozlijeđena je VIDEO Strašan pad djevojke na skijanju: Ispala iz žičare pred okupljenim skijašima, svi vikali da zaustave vučnicu Ilustracija Četiri osobe ozlijeđene Detalji stravične tragedije na austrijskom skijalištu: Stručnjak otkrio mogući razlog pada gondole

"Nažalost, vodič nije preživio pad kabine na žičari na Ještěd. Na licu mjesta interveniraju vatrogasci koji iz druge kabine evakuiraju 13 osoba bez ozljeda i jednog psa", napisao je na Twitteru potpredsjednik češke vlade Karel Havliček i najavio istragu kojom će biti utvrđeni svi detalji ove nesreće.

Trinaest osoba ostalo je zarobljeno u drugoj kabini. Na teren je izašlo više vozila hitne pomoći.  

Vatrogasci i liječnici su ih ljestvama izvlačili jednog po jednog i spuštali na tlo.

Češki mediji javljaju da je žičara trebala prestati s radom 1. studenoga zbog planiranog 12-dnevnog održavanja.

"Jedna kabina je pala dok se spuštala. Unutra je bila jedna osoba koja je poginula", rekao je Michael Georgiev, glasnogovornik tvrtke.

"Srećom, druga kabina je ostala na svojem mjestu, iz nje je evakuirano petnaestak ljudi. Mislim da su bez ozljeda i da su samo pretrpjeli šok", dodao je Georgiev.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene