Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Vučićev nagovor

Vulin se predomislio: Srpski ministar obrane i zamjenik gradonačelnika Beograda ipak neće štrajkati glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski ministar obrane Aleksandar Vulin najavio je da u petak stupa u štrajk glađu, no nakon sastanka sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, promijenio je odluku. Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vasić, koji je isto tako trebao ući u štrajk glađu, ipak je odgodio tu odluku.

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra obrane Aleksandra Vulina, vezano za najavljeni štrajk glađu. Vulin je nakon sastanka s predsjednikom održao press konferenciju za medije na kojoj je objavio kako za sada neće početi štrajk glađu. Rekao je da je odluku o odgodi štrajka donio na Vučićev prijedlog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ima dokaze Hrvat već šest dana štrajka glađu ispred slovenske ambasade: "Oni su očito lagali. Lagali su mi nekoliko puta" Slika nije dostupna VUČIĆ BIJESAN Srbija od SAD-a traži konkretne dokaze za Vulina, prema njima ništa ne ukazuje da je umiješan u kriminal

''Ja mu vjerujem jer je čovjek kojem Srbija apsolutno vjeruje. Vjerujem i u njegove procjene zato što je to čovjek koji bez sumnje dobije sve izbore svojim imenom i prezimenom. Zato sam jutros prihvatio sugestiju svog suborca, svog koalicijskog partnera koji je prvi u lancu upravljanja vojskom Srbije, da odložim svoj štrajk dok to ne počnu, ili ako počnu, raditi drugi'', rekao je Vulin. 

U obraćanju javnosti Vulin je zahvalio i onima koji su se nadali, ili se još uvijek nadaju, njegovoj smrti. ''Svima onima koji su potrošili jučerašnji dan nadajući se mojoj skoroj i bolnoj smrti, želim se ispričati što im to nisam omogućio. Više sreće drugi put. Siguran sam da ćete ustrajati u andi da mi to jednog dana i dogodi. Hvala vam na velikom entuzijazmu, na velikoj mržnji koju ste pokazali. Hvala svima vama koji ste se tako usrdno nadali da će ovo ipak biti moj fzički i biološki kraj. Morat ću vas razočarati ovaj put. Žao mi je što niste dobili to što ste tražili, ali siguran sam da ćete naći neki drugi način da poželite moj biološki nestanak'', rekao je.

Uz Aleksandra Vulina štrajk glađu najavili su zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, zastupnici Srpske napredne stranke (SNS-a) u srpskoj skupštini, ali i vijećnici te stranke u beogradskoj skupštini. I Vesić je odgodio odluku da stupi u štrajk glađu. Kako je naglasio ubuduće će odbornici zajedno sa njim čuvati Skupštinu grada od fašista i huligana koji žele upasti i uništavati gradske institucije.

Vesić je prethodno rekao da štrajk glađu smatra jedinim razumnim i civiliziranim načinom na koji bi se suprotstavili "huliganizmu i nasilju koje lideri Saveza za Srbiju (SzS-a) provode u Beogradu", piše RTS.

Za Tanjug je izjavio da agresivna manjina od pedesetak ljudi u organizaciji Boška Obradovića i Dragana Đilasa "terorizira" građane Beograda, uništava gradsku imovinu i sprječava da se obavljaju radovi u gradu.

"Oni to rade jer žele kaos i krv na ulicama", dodao je Vesić. "Ne vidim drugi način da se civilizirano i razumno odupremo huliganizmu dijela opozicije koji ometa radove u centru Beograda, uništava imovinu građana i tjera investitore iz našeg grada, osim da započnemo štrajk glađu. Kako mi u Gradu, tako i vijećnici Skupštine grada i gradskih općina", potvrdio je Vesić.

Skreću pažnju na "teror" oporbe

Kako je rekao, žele da skrenu pažnju domaćoj i međunarodnoj javnosti na, prema njihovim riječima, "teror koji Obradovićevi fašisti provode u Srbiji". Vesić je dodao kako se nikada nije dogodilo da uprava grada radi, modernizira i razvija Beograd, a da se oporba tome protivi rušeći i tjerajući investitore.

"Jasno je da oni to rade kako bi ovoj zemlji bilo gore. Zato je naša odluka da započnemo štrajk glađu jedini civiliziran način na koji ćemo pokazati da je njihovo ponašanje nedopustivo", objasnio je Vesić. Ranije tijekom četvrtka mediji su javili da će štrajk glađu početi i ministar obrane Aleksandar Vulin.

Brnabić: Vulinov način da se bori protiv nasilja

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je, povodom odluke ministra obrane Aleksandra Vulina o početku štrajka glađu, da je nasilje zahvaljujući dijelu opozicije u Srbiji eskaliralo i da je to Vulinov način na koji se protiv toga bori.

Kazala je da za upad lidera SzS-a u RTS, pokušaj da nasilno uđu u Skupštinu grada i najbrutalnije uvrede i omalovažavanja koja već godinu dana upućuju, prije svega ženama, ne može kazati ništa drugo osim da je to – nasilje.

Aktualno Ovo su okrutne snimke iz hrvatske luke koje su nastajale godinama, a svi su šutjeli dok nije stigla inspekcija iz Europe Iživljavanje na životinjama u istarskoj Luci Raša (Foto: Provjereno) - 1 Iživljavanje na životinjama u istarskoj Luci Raša (Foto: Provjereno) - 1 Foto: Provjereno Iživljavanje na životinjama u istarskoj Luci Raša (Foto: Provjereno) - 2 Iživljavanje na životinjama u istarskoj Luci Raša (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno Iživljavanje na životinjama u istarskoj Luci Raša (Foto: Provjereno) - 3 Iživljavanje na životinjama u istarskoj Luci Raša (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno Iživljavanje na životinjama u istarskoj Luci Raša (Foto: Provjereno) - 4 Iživljavanje na životinjama u istarskoj Luci Raša (Foto: Provjereno) - 4 Foto: Provjereno Iživljavanje na životinjama u istarskoj Luci Raša (Foto: Provjereno) - 5 Iživljavanje na životinjama u istarskoj Luci Raša (Foto: Provjereno) - 5 Foto: Provjereno +3 Iživljavanje na životinjama u istarskoj Luci Raša (Foto: Provjereno) - 6 Hrvatska Ovo su okrutne snimke iz hrvatske luke koje su nastajale godinama, a svi su šutjeli dok nije stigla inspekcija iz Europe 1/9 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene