Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U nedjelju nove oborine

Snijeg donio probleme: U Austriji ne rade telefoni, deseci tisuća Francuza su bez struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilna kiša, ali i gust snijeg izazvali su probleme u Istočnom Tirolu u Austriji.

Stanovnici istočnog alpskog područja upozoreni su na veliku vjerojatnost nestanka struje, telefonske linije već su u prekidu, a ne rade ni mobiteli.

Pročitajte i ovo Snijeg u Kaliforniji I ralice se teško probijaju VIDEO Pala povijesna količina snijega, dio države odsječen od svijeta: U nanosima napisali poruku za hitne službe Slika nije dostupna Na silu produljeno zimovanje Prohodan dio cesta, zarobljeni turisti mogu kućama

Stanovnici su pozvani da redoviti čiste snijeg oko svojih kuća i prilaznih puteva, ali i da izbjegavaju boraviti u blizini stabala zbog opasnosti od urušavanja. I za ovo je područje najavljeno još oborina tijekom nedjelje.

Desetci tisuća u Francuskoj bez struje

Oko 145.000 ljudi u subotu je još uvijek bez struje u jugoistočnoj Francuskoj nakon prvih ovogodišnjih većih snježnih padalina, priopćila je tvrtka koja upravlja prijenosnom mrežom.

Nestankom električne energije pogođeni su departmani Drome, Isere, Rhone, Loire i Ardeche, priopćio je operater, dodajući kako timovi tehničara rade na obnovi opskrbe strujom.

Oluje su u četvrtak navečer pogodile istočnu i središnju Francusku i jedno vrijeme više od 330.000 domova je bilo bez električne energije.

U četvrtak navečer u departmanu Isere poginuo je 63-godišnji muškarac kada je na njega palo drvo dok je s kolnika nastojao ukloniti drugo palo drvo, izvijestila je javna radiotelevizija FranceInfo.

Nekoliko cesta je zatvoreno zbog snijega i leda, a škole su i dalje zatvorene u nekim oblastima. Željeznički promet je isto tako pogođen. (B.F.M./Hina)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene