Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u kemijskom parku

VIDEO Dvoje poginulih, deseci ozlijeđenih: Nakon snažne eksplozije u Njemačkoj građani pozvani da ne otvaraju vrata i prozore

Snažna eksplozija odjeknula je u utorak ujutro u njemačkom gradu Leverkusenu.

Kako javljaju njemački mediji, eksplozija se dogodila nedaleko od tvornice farmaceutske kompanije Bayer, iznad koje se izdigao stup dima.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Petr Bystron Isplivale audiosnimke Političar populističkog AfD-a pod pritiskom javnosti: "Nisam primio nikakav novac za širenje proruskih pozicija"

Prema riječima svjedoka, eksplozija je zatresla cijeli dio grada Burrig, a fotografije i snimke dima šire se Twitterom.

Glasnogovornik tvrtke Currenta, koja upravlja tzv. Kemijskim parkom koji je smješten na južnom dijelu Leverkusena, a koji graniči s gradom Kölnom, isprva je izvijestio kako se ne zna broj ozlijeđenih. Po zadnjim informacijama, broj ozlijeđenih porastao je na 31. Poginulo je dvoje ljudi, po zasad poznatim podacima.

"Veoma smo pogođeni ovom tragedijom. Naše suosjećanje upućujemo obitelji, ali i kolegama poginulog", rekao je Lars Friedrich, upravitelj Kemijskog parka.

Za preostalih četvero nestalih još se traga.

Friedrich je također upozorio građane da pripaze na nepoznate krhotine, materijale i taloge na koje naiđu na prostoru u krugu eksplozije.

"Ako ugledate nešto takvo, nipošto to ne dirajte, nego o pronalasku obavijestite gradske vlasti ili vodstvo Kemijskog parka", poručio je.

"Miris eksplozije je svugdje u okolici"

Kompanija Currenta koja upravlja parkom objavila je kako se eksplozija dogodila u 9:40 u jednoj od cisterni na odlagalištu kemijskog otpada.

Gradske vlasti pozvale su građane da zatvore vrata i prozore te da ne izlaze na ulice. Ulice oko mjesta eksplozije su blokirane, kao i tri obližnje autoceste, javlja WDR

Naša čitateljica, koja živi u Langenfeldu, nedaleko od Leverkusena, ispričala nam je da su i oni jako osjetili eksploziju. "Kao da je potres, i to dosta snažan. Miris eksplozije proširio se svugdje u okolici i kod nas", ispričala nam je čitateljica.

Građani su upozoreni da zatvore sve prozore te da bi mogli očekivati i nestanak struje. Upozoreni su i na mogući neugodan miris, a posebno su pogođeni gradovi Langenfeld, Hilden, Haan, Mettmann, Wülfrath i Velbert.

U upozorenju se kaže da trenutačno nema opasnosti za zdravlje, a stanovnike tih gradova poziva se da slušaju radio te da prate aplikaciju Nina državne službe za zaštitu stanovništva. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene