Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u Turskoj

Snažan potres urušio zgrade, najmanje osmero mrtvih, stotine ozlijeđenih: "Predugo je trajalo... Cijela zgrada se tresla... Jedva smo hodali dok smo bježali"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan potres jačine 6,8 stupnjeva pogodio je istočni dio Turske, a od jačine podrhtavanja urušilo se desetak zgrada u gradu Sivriceu. Najmanje je osmero mrtvih. Stotine su ozlijeđene.

Provinciju Elazığ na istoku Turske pogodio je jak potres jačine 6,8 stupnjeva, izvijestio je Europsko-mediteranski seizmološki centar.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj Potres u Turskoj Nakon grozne nesreće napokon su dočekali suđenje: "Tko god je odgovoran za ovo, mora biti osuđen" Potres u Turskoj magnituda 4,1 Potres pogodio Tursku: "Prvo sam pomislio da mi se vrti u glavi"

Prema prvim informacijama, u gradu Sivriceu se urušilo desetak zgrada, a spasilačke službe su odmah upućene na teren.

Najmanje je osam osoba izgubilo život u potresu, rekao je ministar unutarnjih poslova. Tristotinjak je ozlijeđeno, piše RT. Strahuje se da bi broj ozlijeđenih pod ruševinama urušenih zgrada mogao biti puno veći.

"Nadamo se da drugih žrtava neće biti. Zasad imamo informacije o osmero poginulih", rekao je Suleyman Soylu, a prenijela je službena agencija Anadolija.

"Kuća mi se srušila", "Predugo je trajalo i bilo je vrlo snažno. Jedva smo hodali dok smo bježali iz kuće, nismo mogli trčati", "Imam osjećaj da je trajalo 95 sekundi. Na četvrtom sam katu, cijela se zgrada tresla. Neki su pobjegli na ulicu",

"Zidovi u uredu su se tresli, trajalo je to jako dugo", "Stol se tresao, vrata su se pomjerila. Svi smo osjetili podrhtavanje i pobjegli van. Čuo sam da susjedovo dijete plače", "Osjetio sam da mi se krevet trese, ventilator se njihao naprijed-nazad", "Na 19. smo katu, osjetili smo da se zgrada kreće", neka su od iskustva onih koji su osjetili potres.

Potres je zabilježen u 18:55 sati po hrvatskom vremenu na dubini od 15 kilometara. Nakon njega je uslijedio čitav niz dodatnih podrhtavanja, od kojih nekoliko od 4,5 stupnjeva te tridesetak podrhtavanja jačine iznad 3 stupnja.

Američka seizmološka služba izvijestila je da je potres u Turskoj osjetilo oko pola milijuna ljudi. Osjetili su ga i stanovnici okolnih zemalja - Iraka, Sirije i Libanona.

Turska je smještena na nekoliko rasjelina pa potresi nisu rijetkost.

Godine 1999. u potresu na istoku zemlje magnitude 7,4 poginulo je više od 17.000 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene