Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hrvati na letu šokirani

13 pomoraca završilo na razgovoru s policijom zbog incidenta u avionu: "Napili su se, pušili, napali stjuardese. Jedan idiot im je pobjegao, pa sam ga ja uhvatio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na letu kojim su u Crnu Goru došli pomorci s broda Royal Caribbean 15-ak njih uhićeno je zbog skandaloznog ponašanja u avionu. Kako su ispričali hrvatski pomorci, kojih je na letu bilo 89, u avionu je zamalo izbila tučnjava, a napadnute su putnica i stjuardesa.

U petak ujutro avion s 320 pomoraca kompanije Royal Caribbean sletio je u Crnu Goru, a prema podacima crnogorske vlade, u njemu se nalazilo 89 pomoraca iz Hrvatske, 25 iz Albanije, 37 iz Bosne i Hercegovine te njih 26 iz Srbije, a 15 njih iz Crne Gore uhićeno je pri slijetanju u Podgoricu.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijetio oružjem Policija pronašla eksplozivnu napravu i uhitila muškarca: Spriječen teroristički napad ekstremnih desničara? Hidroavion, ilustracija prve informacije VIDEO Srušio se avion na međunarodnoj regati u Crnoj Gori: Posada se katapultirala

Jedan od hrvatskih pomoraca iz aviona za Morski.hr izjavio je kako su jedva izašli iz aviona.

"Skoro su nas vratili natrag. Napili su se, pušili u avionu, napali stjuardese. Jedan idiot im je pobjegao, pa sam ga ja uhvatio i njega su uhitili", ispričao je jedan od Hrvata.

"Svi se sigurno autobusom vraćamo kućama i nitko nije sudjelovao u incidentu", izjavio je anoniman pomorac te dodao da više od 24 sata nisu spavali i prilično su iscrpljeni. Incident smatraju sramotnim. Njegov kolega dodao je kako su svi hrvatski pomorci sigurni.

Napali stjuardesu jer im je htjela uzeti cigarete i alkohol

Protupožarni alarm navodno se upalio 20 puta. 

"Stjuardesa je izgrebana po vratu i sramota je da od 143 crnogorska pomorca njih 10 posto uhiti policija", izjavio je crnogorski pomorac. Navodno su crnogorski pomorci napali stjuardesu kad im je htjela uzeti cigarete i alkohol.

"Nju je išao braniti kolega, pa je zamalo izbila tučnjava. Onda su pijani neku curu putnicu isto napali", ispričao je jedan od Hrvata, još uvijek šokiran incidentnom u avionu.

Inače, crnogorski i srpski pomorci prosvjedovali su na brodu kompanije zbog toga što su se zbog posljedica pandemije koronavirusa nisu mogli vratiti svojim domovima.

Ispitana i četiri Hrvatska građana

Povodom navoda objavljenih danas u pojedinim srbijanskim medijima da je u “zračnoj luci Podgorica uhićeno 15 crnogorskih pomoraca” državni tajnik u MUP-u i rukovoditelj Operativnog stožera za provođenje aktivnosti u vezi povratka crnogorskih državljana iz inozemstva Dragan Pejanović je priopćio je da tijekom leta pojedini putnici nisu poštivali pravila letjenja.

"Dakle, bilo je upotrebe alkohola i cigareta, o čemu je posada obavijestila policiju. Policija je nakon slijetanja u suradnji s posadom identificirala 13 građana, od kojih su četiri crnogorska državljanina, četiri državljanina Hrvatske, četiri državljanina Bosne i Hercegovine i jedan državljanin Republike Srbije. Te osobe su dovedene u policijsku postaju zračne luke, gdje je s njima obavljen razgovor, a uzete su izjave i od stjuarda i stjuardese koji su priopćili da se ovi građani nisu pridržavali pravila koja važe prilikom letjenja. Na stjuardu i stjuardesi nije bilo vidljivih ozljeda, niti su oni ukazivali na bilo koju vrstu fizičkog kontakta, osim na nepoštivanje pravila koja važe na letu. Crnogorski državljani su otišli u karantenu, a 177 državljana zemalja regije autobusima je prebačeno do graničnih prijelaza s Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Albanijom", kazao je Pejanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene