Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na otvaranju tvornice

Pogledajte nove snimke sjevernokorejskog vođe: Nakon prvog pojavljivanja u javnosti Kim Jong Un snimljen kako puši i smije se

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kim Jong Un sudjelovao je u petak na otvorenju tvornice gnojiva, javila je službena agencija KCNA, izvijestivši o prvom pojavljivanju sjevernokorejskog čelnika u javnosti nakon višetjednog nagađanja o njegovu zdravstvenom stanju. Objavljene su i snimke na kojima se vidi kako sjevernokorejski čelnik puši cigarete i smije.

 "Vrhovni vođa Kim Jong Un reže vrpcu na otvorenju tvornice fosfatnog gnojiva u Sunchonu", izvijestila je KCNA.

"Sudjelovao je na svečanosti" i svi "nazočni dočekali su ga povikom hura!" kada se pojavio, dodaje agencija koja u subotu ujutro nije objavila fotografiju događaja.

Na snimkama koje je objavila agencija Reuters vidi se kako se Kim Jong-un, osim što reže vrpcu na otvaranju tvornice, smije i puši.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un - 3 Nema ga na snimkama I dalje nepoznata sudbina Kim Jong-una: "S obzirom na to koliko su tihe i Sjeverna Koreja i Kina, vjerojatno s njegovim zdravljem nešto nije u redu"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oprečne vijesti Je li Kim Jong Un mrtav? Kineski novinari javljaju da je umro, japanski mediji objavili da je u komi

Podsjetimo, sjevernokorejski čelnik nije se pojavio u javnosti od 11. travnja kada je predsjedao sastankom politbiroa. Sutradan su službena glasila pisala da je pregledao borbene zrakoplove u vojnoj bazi.

Pitanja o zdravstvenom stanju Kim Jong-una zaredala su pošto je svima upalo u oči da nije došao na proslavu 15. travnja. To je velik dan u sjevernokorejskom političkom kalendaru kada se obilježava rođendan osnivača režima Kim Il-sunga, njegova djeda.

Zdravlje sjevernokorejskog čelnika je dobro čuvana državna tajna u toj zemlji koja je zatvorena prema svijetu i gdje medijske slobode ne postoje. (V. P./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene