Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija je sve gora

Sirijska vojska otvorila vatru na američki zrakoplov blizu granice s Turskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijske snage su, prema izvješću lokalnih medija u toj zemlji, koje prenosi iranska agencija Fars, otvorile vatru na američki vojni zrakoplov blizu granice s Turskom.

Dobor informirani izvori sa sjevera Sirije izvještavaju kako je sirijska vojska otvorila vatru na američki izvidnički zrakoplov u Sjevernoj Hasaki, koja se nalazi blizu granice s Turskom. Navedeni zrakoplov bio je primoran napustiti područje, prenosi agencija Fars.

Pročitajte i ovo Napad na Siriju (Foto: AFP) Okršaj iznad Damaska i Homsa Sirija: Četiri osobe poginule u izraelskom napadu Sirijska djeca (Foto: Arhiva/AFP) Upozorenje SOHR-a U jeku žestoke borbe s posljednjim uporištem Islamske države na istoku Sirije, ugoržene tisuće zarobljenih civila

U međuvremenu, sirijski vojni izvor potvrdio je tu informaciju, naglašavajući kako je američki zrakoplov letio iznad vojne baze u Kamišli te da se udaljio otamo nakon što je na njega otvorena vatra.

Podsjetimo, krajem proteklog tjedna SAD je s 59 krstarećih raketa tipa "Tomahawk" napao zračnu bazu Šajarat u provinciji Homs, kao odmazdu za kemijski napad izveden u utorak u kojem je poginulo više od 70 ljudi među kojima deseci djece i za koji SAD odgovornim smatra sirijski režim i Rusiju, koju je američki državni tajnik Rex Tillerson optužio za nesposobnost u sprječavanju kemijskog napada.

Nakon što je SAD u petak napao sirijsku zračnu bazu kao odmazdu za napad kemijskim oružjem, koalicija koja podržava sirijskog predsjednika al-Assada dala je zajedničku izjavu u kojoj prijete kako će krenuti u akciju ako dođe do "bilo kakvog prelaska crvenih linija".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene