Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plešu do zore

DVA LICA RATOM OPUSTOŠENE DRŽAVE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik broj mladih skupio se na plažama Latakije gdje su uz zvukove glazbe uživali u suncu te dokazali da postoji i druga strana Sirije.

Već na sam spomen Sirije pred očima nam se pojavljuju slike razrušenih zgrada, uplakane djece, vatre uzrokovane eksplozijama i mnoštvo ranjenih. No fotografije snimljene u Latakiji koja se nalazi tek oko 160 kilometara zapadnije od Alepa, koji se posljednjih nekoliko tjedna bori s pobunjeničkim skupinama pokazuju da Sirijci nisu izgubili radost i veselje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prizor koji lomi srca Pogledajte kako je ova djevočica odgovorila grozoti rata Slika nije dostupna POKOLJ U SIRIJI Napad autobombom na konvoj s izbjeglicama, najmanje 43 osobe poginule

Velik broj mladih skupio se na plažama Latakije gdje su uz zvukove glazbe uživali u suncu te dokazali da postoji i druga strana Sirije, ona svjetlija, bolja Sirija koja je njihova domovina, za koju vjeruju da još uvijek ima nade te je ne žele napustiti.

Veliko mnoštvo na plaži Wadi Qandeel plesalo je do zore, a neki su se i okupali. Plažom su defilirali muškarci u toplesu, a žene u šarenim odjevnim kombinacijama, bojama u kojima nismo navikli gledati prizore iz Sirije. Odlučili su, barem na trenutak, zaboraviti na probleme u kojima se država nalazi, prenosi Daily Mail.

Podsjećamo, četvrti Alepa koje su u rukama pobunjenika prije tjedan dana u potpunosti je opkolila sirijska vojska i preuzela kontrolu nad posljednjom cestom koja vodi do njih. U utorak su vladine snage bombardirale dvije četvrti grada pri čemu je stradalo 15 ljudi među kojimai šestero djece.

U petak je, prema izvješćima, u Alepu poginulo oko 40 pobunjeničkih i boraca vladinih snaga kada su pobunjenici eksplozivom digli u zrak tunel ispod vladinih ureda. Alep je podijeljen među pristašama vladajućeg režima i pobunjenika još od 2012. godine.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene