Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u New Jerseyju

Pucnjava u SAD-u: Ubijeni policajac, tri prolaznika i napadači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje šest ljudi, među kojima jedan policajac i dvojica osumnjičenih napadača, ubijeno je u utorak u višesatnoj pucnjavi kod jednog groblja i košer supermarketa u New Jerseyju, objavili su američki mediji i policija.

Snažne policijske snage blokirale su područje oko supermarketa koje se nalazi kod obale rijeke Hudson, preko puta njujorškog Manhattana. Pet osoba - tri civilne žrtve i dvojica naoružanih napadača - proglašeno je mrtvim unutar trgovine, rekao je policijski dužnosnik Michael Kelly. U razmjeni vatre ispaljene su stotine metaka, a dvojica napadača djelovala su samostalno, dodao je.

Pročitajte i ovo Julian Assange Odluka 20. svibnja Odgođeno izručenje Juliana Assangea SAD-u: "Tražimo ova jamstva" Pucnjava u srednjoj školi u Iowi Istraga u tijeku VIDEO Otkriveno tko je ubojica iz srednje škole: Imao je i improviziranu bombu, a tijekom napada javljao se na društvenim mrežama

Policijski detektiv ubijen je kod groblja gdje je pokušavao zaustaviti osumnjičene, koji su zatim pobjegli prema obližnjem supermarketu. Policija navodi da su troje civila najvjerojatnije ubili napadači, koji su se dovezli do trgovine u ukradenom kamionetu i uzeli taoce. Kriza je trajala satima dok su se naoružani napadači odbijali predati. "Oni su se puna četiri sata brzo kretali, unutar i oko trgovine", rekao je Kelly.

Jermaine Robinson, gradski vijećnik Jerseyja, kazao je da je radio u svojem uredu kad je čuo pucnjavu. "Nisam takvo nešto nikad čuo, bilo je nešto potpuno drugačije. Pucnjava je trajala i trajala, bez pauze", opisao je.

Lokalni mediji javili su da se pucnjava dogodila kod JC Kosher Supermarketa, ali policija zasad tvrdi da nema dokaza da je riječ o zločinu iz mržnje ili terorističkom napadu. U pucnjavi su ranjena dvojica policijskih dužnosnika, kao i jedan civil. Sve škole u New Jerseyju bile su privremeno zatvorene. (Hina,M.V.)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene