Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Opisao susret s delegacijom

Šešelj o incidentu koji nitko nije vidio: "Tu zastavu ćemo i dalje paliti i gaziti"; Skupština Srbije: "Ne postoji snimka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojislav Šešelj održao je konferenciju za medije na kojoj je progovorio o jučerašnjem gaženju hrvatske zastave -– incidentu koji nitko nije vidio i za koji su iz Skupštine Srbije poručili da ne postoji snimka.

Delegacija Hrvatskog sabora na čelu s Gordanom Jandrokovićem u srijedu je prekinula posjet Srbiji jer je Vojislav Šešelj, čelnik radikala, gazio hrvatsku zastavu pred Skupštinom Srbije te psovao članove delegacije Sabora.

Pročitajte i ovo Predsjednik Sabora Gordan Jandroković Izlazi na izbore Jandroković otkrio tko će biti predsjednik ako Milanović podnese ostavku: Tvrdi da on neće Gordan Jandroković ON ZNA KAKO POLITIČKI PREŽIVJETI Tko je Gordan Jandroković? Stajao je uz bok svim predsjednicima HDZ-a, a Milanoviću je odgovorio fotografijom u kupaćima

Jučerašnji incident u srbijanskom parlamentu, zbog kojega je hrvatsko saborsko izaslanstvo prekinulo posjet Srbiji, osudila je Europska komisija, a oglasio se i Vojislav Šešelj.

Na konferenciji za novinare poručio je da će hrvatsku zastavu i dalje gaziti i paliti jer, kako objašnjava, pod tom je zastavom izvršena agresija na Republiku Srpsku Krajinu. Kaže da u Skupštini nije očekivao susret niti s hrvatskom zastavom niti s izaslanstvom, na koje je naišao kada je ulazio u zgradu.

"Ja sam tad progovorio i rekao: 'evo, sad sam vam izgazio hrvatsku ustašku zastavu' i opsovao svima njima majku ustašku. Oni su ustuknuli, zabezeknuli se i ja mirno prođem", kaže Šešelj, koji kaže da ima podršku za onu što je napravio.

"Svi srpski patrioti i časni Srbi podržavaju ono što smo moj suborac Filip Stojanović i ja napravili pred Narodnom skupštinom, što smo izgazili hrvatsku ustašku zastavu i što sam onda opsovao ustašku majku članovima saborske delegacije, a digla se kuka i motika. U Srbiji su reagirali i predsjednici Republike, Vlade i Narodne skupštine", rekao je Šešelj.

Poručio je i kako se zastava neke suverene zemlje po njemu može izvrgavati ruglu.

"Jer pod tom je zastavom izvršena agresija na Republiku Srpsku Krajinu, 200.000 Srba je protjerano, a nekoliko tisuća civila je ubijeno. Pod tom zastavom ustaški režim je iz Hrvatske protjerao više od 300.000 Srba. Zato se toj zastavi ne može odavati poštovanje i zato ćemo tu zastavu i dalje paliti, pljuvati i gaziti jer je to zastava hrvatske ustaške države", govorio je Šešelj.

"Nitko mi ne vjeruje? Morat ćemo ponovo"

Novinare je zanimalo kako to da taj incident nitko nije vidio.

"Što, vi hoćete reći da smo sve izmislili? Pa čemu onda ova galama protiv nas. Nismo izmislili. Mi sve snimamo kad pripremamo, ovo je sve bilo spontano, nismo ni očekivali da će im tu biti zastava. Ja sam se ujutro raspitivao da neće kome pasti na pamet da dovede Jandrokovića da se obrati zastupnicima u skupštini, pa da tamo napravimo čudo neviđeno", rekao je Šešelj, a onda okupljene novinare pitao vjeruje li mu itko od njih.

"Nitko? E ovo je novinarska zavjera danas. Morat ćemo ponovo", zaključio je Šešelj.

Incident nitko nije vidio, iz Skupštine poručili da snimka ne postoji

Podsjetimo, da je Šešelj gazio hrvatsku zastavu, u srijedu je priopćila njegova stranka, međutim taj incident nitko nije vidio. I mediji u Srbiji su skeptični prema tome je li se on uistinu dogodio, a N1 televizija Skupštini Srbije uputila je molbu da im pošalju snimku nadzorne kamere.

Međutim, iz Skupštine su poručili kako ne postoji videosnimka tog incidenta.

"Videonadzor tog dijela Narodne skupštine Republike Srbije ne pokriva mjesto gdje su bile postavljene zastave, jer se nalazi u mrtvom kutu u odnosu na postavljene kamere", poručili su iz Skupštine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene