Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na repu je spas

Tramvaj iskočio iz tračnica, od pada u provaliju spasila ga skulptura simbolična imena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak je u Rotterdamu tramvaj iskočio iz tračnica na terminalu na neuobičajen način. Umjesto da se odveze do prve postaje, tramvaj se našao na vrhu goleme statue koja predstavlja dva kitova repa.

Da je prešao samo koji metar više, pao bi u provaliju od 10 metara.

Vozač je bio šokiran, ali nasreću je prošao bez ozljeda, a olakotna je okolnost i to što u vagonima nije bilo putnika.

Statua podignuta na kraju terminala ima simboličan naziv "Saved by Whale's Tale" (Spašen zahvaljujući kitovu repu), no umjetniku koji ju je osmislio i izradio pritom nije na umu bilo stvarno spašavanje tramvaja.

"Bez sumnje, prizor je prilično poetičan, no zaista je sreća da je statua koja predstavlja kitove repove podnijela težinu tramvaja", rekao je umjetnik i arhitekt Maarten Struijs za list Algemeen Dagblad.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija policije u tijeku Hrvatski veleposlanik u Austriji: "Napetost i strah među ljudima su veliki. Ima jedna velika novina u ovom napadu..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grad i muzeji bez interesa U prodaji popularna zagrebačka "treska": "Stoji na okretištu u Dubravi i tamo nam kradu lampe s njega"

Inženjeri trenutačno pokušavaju dokučiti kako je tramvaj uspio iskočiti iz tračnica i na koji ga način sigurno ukloniti s kipa.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene