Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brz odgovor

Rohani: Nuklearni sporazum čvršći je nego što Trump misli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Hasan Rohani rekao je u petak da je nuklearni sporazum šest velikih sila skopljen s Iranom 2015. čvršći nego što misli američki predsjednik.

"Nuklearni sporazum je čvršći nego što to ovaj čovjek misli", rekao je Rohani u govoru na državnoj televiziji, reagirajući na govor Donalda Trumpa u kojemu je američki predsjednik rekao da neće potvrditi da se Teheran drži sporazuma.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

Trump smatra da sporazum nije u najboljem interesu SAD-a.

SAD međutim ostaje u tom međunarodnom sporazumu, ali će Trump tražiti da se riješe "pukotine" u tom dogovoru postignutom 2015.

"Sada želi izmijeniti nuklearni sporazum zajedno s Kongresom, ali to se neće dogoditi", rekao je Rohani, ocijenivši da je Washington usamljen u svojoj zavjeri protiv iranskog naroda.

"Trump govori o nuklearnom oružju, iako je SAD jedina zemlja koja je to oružje koristila", rekao je. Trumpov govor u Bijeloj kući ocijenio je punim "uvreda i lažnih optužbi".

Rohani je u petak navečer telefonski razgovarao s francuskim predsjednikom Emmaneulom Macronom koji mu je potvrdio da Pariz ostaje posvećen provedbi sporazuma.

Dvojica su čelnika razgovarala i o mogućem posjetu Macrona Iranu, objavila je Elizejska palača.

Francuska je ranije u zajedničkoj izjavi s Velikom Britanijom i Njemačkom upozorila Washington da ne poduzima mjere koje bi naštetile sporazumu, poput ponovnog uvođenja sankcija. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene