Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U GRADU HANAUU KOD FRANKFURTA

Krvavi napad u Njemačkoj: Najmanje osmero mrtvih i petero ranjenih, policija traga za napadačima, grad nadlijetali helikopteri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do pucnjave je došlo u dvama barovima u gradu Hanauu, a motivi su još nepoznati. Mediji su javljali da je uhićen jedan muškarac, ali po zadnjim informacijama on nema veze s pucnjavom.

U srijedu u večernjim satima došlo je do pucnjave u njemačkom gradu Hanauu, blizu Frankfurta. Po informacijama policije, prenosi Bild, ubijeno je najmanje osmero ljudi, a istražitelji su potvrdili i da je petero građana teško ozlijeđeno. Njihove ozljede navodno su opasne po život.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Pucnjava u Maksimiru Pucnjava u Zagrebu Žena ubijena u Zagrebu: ''Upomoć, upomoć, tata je upucao mamu!''

Do pucnjave je došlo u dvama šiša (nargila) barovima, a policija je na licu mjesta i istražuje okolnosti tragedije.

Troje ljudi ubijeno je u baru "Midnight" u središtu Hanaua, a još petero u baru "Arena Bar & Caffe" koji se nalazi u četvrti Kesselstadt, prenosi lokalna TV postaja Hessenschau. Cijelim područjem kružili su i helikopteri, koji su potom tijekom noć povučeni.  

Iz policije su iza ponoći objavili da i dalje traje velika akcija potrage te da je viđen crni automobil kako se udaljava s mjesta gdje je bila prva pucnjava.  

Twitterom kruže snimke navodnog uhićenja jedne osobe, ali policija još nije potvrdila njihovu autentičnost. Kako javlja Hessenschau, muškarac koji je snimljen s lisicama na rukama nema veze s pucnjavom. Potraga za napadačima i dalje se nastavlja.

Claus Kaminsky, gradonačelnik Hanaua, kazao je da je potresen tragedijom u kojoj je život dosad izgubilo osmero ljudi. Pozvao je građane da ne sudjeluju u spekulacijama o napadu te kazao kako policija treba razjasniti što se točno dogodilo. "Dotad moramo strpljivo čekati, ma koliko nam to teško padalo", kazao je Kaminsky, prenosi Bild.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene