Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cure detalji krvoprolića

Otkriven identitet ubojice s kalašnjikovom u Hercegovini: Među ubijenima jedan od osnivača HDZ-a 1990

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U naselju Gorica kod Gruda u BiH došlo je do pucnjave u noći na četvrtak. Ubijene su dvije osobe, a još dvije su ranjene. Lokalni mediji javljaju da je napadač pucao iz kalašnjikova, a sve se dogodilo ispred jednog kafića.

Dvije osobe su ubijene, a dvije ranjene u napadu 50-godišnjeg muškarca tijekom noći u naselju Gorica kod Gruda. Do pucnjave je došlo tijekom proslave svetog Stjepana ispred kafića.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Pucnjavi je prethodila kraća prepirka. Muškarac je otišao kući i vratio se s kalašnjikovom pa počeo pucati po ljudima ispred kafića, piše Jabuka.TV.

Hercegovina.info doznaje da su u strašnom zločinu ubijeni Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati poduzetnik i vlasnik grudske tvrtke Vebusch, a teže ranjenom je jedna noga amputirana u mostarskoj bolnici.

Velimir Bušić jedan je od osnivača HDZ-a 1990 i bivši zastupnik u Skupštini Zapadnohercegovačkog kantona, piše Klix. Bio je i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. je napustio stranku nakon unutarstranačkih sukoba.

U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik kompanije Vebusch, koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe.

Ranije u obračunu koristio bombu

Sve se dogodilo zbog svađe unutar kafića Zmaj.

Lokalni mediji otkrivaju identitet napadača. Navode da se radi o muškarcu s inicijalima J.J. u dobi od 50 godina koji je poznat mještanima naselja Gorica-Sovići jer je iz istog sela kao i žrtve.

Ubojica je, navode svjedoci, nakon verbalnog obračuna otišao iz objekta te se vratio s automatskom puškom kalašnjikov. Ispalio je rafal u pravcu gostiju kafića.

Klix piše da je isti i prije dvadesetak godina u jednom obračunu koristio bombu.

Spasilo ga drvo

Jedan od očevidaca pucnjave, gost iz kafića, navodi da ga je od metka spasilo - drvo.

"Jedna osoba je počela bacati stolove i stolice, negdje 20 minuta prije pucnjave. Od strane nekoliko ljudi koji su tu sjedili bio je odstranjen iz lokala. Čini mi se da su pale prijetnje da će se vratiti s puškom, kako smo čuli", navodi i dodaje kako je tek ujutro doznao da se radi o već poznatoj problematičnoj osobi.

"Mene je spasilo drvo. Mene i mojeg nećaka. Da ga nisam povukao za ruku, ne znam što bi bilo s nama. Dvojica su pala pored mene. Jedan je Velo, poznata osoba ovdje, čini mi se da je podlegao povredama i drugi je A., čini mi se da mu je koljeno amputirano. Ovu drugu dvojicu ne znam", kazao je za Avaz.

Dvojica ranjena

U Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar iz Gruda su oko 3 sata ujutro dovezene dvije muške osobe s prostrijelnim ranama.

A. G. (rođen 1997.) zadobio je lakše tjelesne ozljede te je hospitaliziran na Klinici za kirurgiju.

Ž. G. (rođen 1949.) hospitaliziran je na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

On je zadobio teške tjelesne ozljede koje su opasne po život, kazali su za Bljesak.info iz SKB-a Mostar.

"Pod nadzorom dežurne kantonalne tužiteljice očevid su izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i Odsjeka kriminalističke policije PU Grude, a poduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog kaznenog djela i u cilju dokumentiranja istog", doznaje Avaz u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona.

Iz Kantonalnog tužiteljstva u Širokom Brijegu priopćeno je da je do pucnjave došlo u 2 sata ujutro na obilježavanju svečanosti dana zaštitnika župe.

Slijedi obdukcija tijela ubijenih i istraga ovog događaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene