Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Monstrum koji ju je oteo u okruženju

Prve riječi spašene otete djevojčice iz Srbije upućene spasiocima: "Molim vas, zovite moju mamu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronađena je dvanaestogodišnja djevojčica koju je, kako se sumnja, oteo serijski silovatelj Ninoslav Jovanović. Sam Jovanović je u bijegu pred policijom no nalazi se u policijskom okruženju, pišu srpski mediji i dodaju da je naoružan nožem.

- U Srbiji je pronađena djevojčica (12) koju je oteo višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

- Djevojčica je pronađena isrpljena i s ogrebotinama. Prevezena je u bolnicu te je u stabilnom stanju.

- Nakon što im je uspio pobjeći prilikom pronalaska djevojčice, policija zna gdje se Jovanović nalazi i opkolila ga je.

- Djevojčica je oteta 20. prosinca na putu do škole te je punih devet dana provela u zatočeništvu.

Tijek događaja možete pratiti u nastavku

20:35 Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović izvjestio je lokalne medije o stanju djevojčice koja je deset dana provela u zatočeništvu osuđivanog serijskog silovatelja.

Rekao je da ima lakše tjelesne ozljede i ogrebotine po tijelo ali da nije životno ugrožena.

"U tijeku su sve nužne pretrage s psihologom, socijalnim radnikom... večeras će biti smještena u klinici zajedno s majkom i pratit ćemo njezino stanje", rekao je Radovanović, a prenosi Telegraf.

20:31 U bolnicu u Nišu, gdje je dovedena spašena djevojčica (12) stigao je i njezin otac, prenosi Blic.

"Presretan sam što je pronađena. Najvažnije je da je ona živa. Rekli su mi da je dobro. Idem je sad vidjeti. Hvala svima koji su sudjelovali u potrazi i koji su nam pružali podršku", poručio je otac djevojčice.

19:19 "Molim vas, zovite moju mamu", prve su riječi koje je spašena djevojčica (12) rekla svojim spasiocima , nakon deset dana provedenih u zatočeništvu Malčanskog berberina Ninoslava Jovanovića, koji je i dalje u bijegu pred policijom, ali se prema posljednjim informacijama nalazi u okruženju i naoružan je nožem.

18:40 Djevojčica je stigla u bolnicu u Nišu. U bolnicu su stigli i njezini roditelji.

18:20 Dvanaestogodišnja djevojčica spašena je kada je vlasnik vikendice ušao u kuću i uočio djevojčicu i Jovanovića. Otmičar je skočio kroz prozor i pobjegao, a vlasnik vikendice je djevojčicu predao policiji, piše Blic.

18:05 Kurir prenosi kako je djevojčica stabilno ali iscrpljeno, te da je komunikativna i svjesna.

17:40 "Čula sam se sa njom. Moje jedino dijete, moje malo dijete. Traži zagrljaj. Gladna je. Skupila sam hrabrosti da ne plačem. Čekam da se mi se policija javi da mogu ići po nju“, izjavila je majka pronađene djevojčice za Novosti.

Dvanaestogodišnja djevojčica pronađena je u selu Svrljiški Mirkovac, prenosi Telegraf.

Ninoslav Jovanović, za kojeg se sumnja da ju je oteo, pokušava pobjeći u Bugarsku.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je potvrdio kako se traga za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem, prenosi Blic.

Srpski ministar potvrdio je da je djevojčica pronađena u selu Svrljiški Mirkovac i da je predana Hitnoj pomoći.

Djevojčica je pronađena u selu iz kojeg je majka Ninoslava Jovanovića. Pronađena je u napuštenoj vikendici bez vidljivih ozljeda, prenosi Blic. Bit će prebačena u bolnicu u Nišu.

Ministar Stefanović je dodao da je u tijeku potraga za njezinim otmičarem Ninoslavom Jovanovićem.

"Pretpostavlja se da je on na području Niškog okruga i intenzivno se traga za njim, očekujem da će pripadnici policije uspjeti doći do njega", rekao je Stefanović.

Srpske Novosti doznaju da policija zna gdje se Jovanović točno nalazi i da ga drže u okruženju, nakon što im je uspio pobjeći prilikom pronalaska djevojčice. Telegraf pak piše kako je Jovanović naoružan nožem te da kod sebe nema vatreno oružje.

Djevojčica je oteta 20. prosinca u naselju Brzi Brod kod Niša kada je krenula u školu. Za otmicu je osumnjičen, Ninoslav Jovanović, monstrum poznat kao Malčanski berberin (brijač, šišač, op.a.).

Svoj zloglasni nadimak je dobio zbog toga što svoje žrtve ošiša prije silovanja.

Za djevojčicom je tragalo 800 policajaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene