Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priroda ponovno pokazala zube

APOKALIPTIČNI PRIZORI OD ISTOKA DO ZAPADA KUGLE ZEMALJSKE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U poplavama u Kini izazvanim obilnim kišama život je izgubilo 114 osoba a još se 111 vodi kao nestalo, prenose u nedjelju državni mediji.

U odronima tla, koje je uzrokovala obilna kiša, uništeno je više od 50 tisuća kuća, a oštećeno više od 150 tisuća, objavile su vlasti kineske pokrijane Hebei, prenosi kineska državna novinska agencija Xinhua.

Pročitajte i ovo Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!" Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga"

Oluje i obilne kiše proteklih sedam dana pogodile su mnoga područja zemlje od glavnog grada Pekinga preko središnje pokrajine Shandong do pokrajine Guangxi na jugoistoku zemlje. Vlasti pokrajine Henan u središnjoj Kini kazale su agenciji Xinhua da je više od 7 milijuna ljudi moralo napustiti svoje domove, a u susjednoj pokrajini Hebei evakuirano je gotovo devet milijuna ljudi.

U poplavama koje su izazvale snažne ljetne kiše ukupno je u Kini život izgubilo više od 200 osoba a uništeno je više od 1,5 milijuna hektara usjeva.

 

Požar hara Kalifornijom

Oko 1000 domova evakuirano je u subotu zbog širenja šumskog požara koji je već opustošio 20.000 hektara sjeverozapadno od Los Angelesa, objavili su vatrogasci.

Požar je izbio u petak poslijepodne i ubrzo se proširio prema Santa Clariti, oko 65 kilometara od LA-a. U manje od 24 sata vatrena se stihija utrostručila, a samo deset posto kontroliraju vatrogasci. Samo tijekom jučerašnjeg dana požar se udvostručio.

S požarom se bori gotovo 1000 vatrogasaca na temperaturi koja doseže 41 stupanj, a u pogođeno je područje stiglo i trideset helikoptera te osam protupožarnih zrakoplova.

U subotu ujutro lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac i nije zabilježena šteta na kućama, kao ni smrtni slučajevi. Lokalne ceste su zatvorene, a za stanovnike su otvoreni evakuacijski centri. Radi se o posljednjem u nizu požara koji ove sezone pogađaju sušom pogođenu Kaliforniju čijem širenju pogoduju isušena vegetacija i iznimno visoke temperature. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene