Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod japanske obale

Prevrnuo se teretni brod s 43 člana posade, spašen jedan pomorac: "Motor je otkazao nakon udara vala i brod se prevrnuo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je osoba spašena s teretnog broda na kojem su bila 43 člana posade nakon što se brod prevrnuo kod japanske obale.

Teretni brod Gulf Livestock 1 je poslao poziv u pomoć u trenutku dok se nalazio u blizini japanskog otoka Amami Oshima. Tajfun Maysak u tim je trenucima prolazio tim područjem, a pratili su ga vjetrovi brzine do 126 km/h.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao


Spašen je jedan član posade. Policiji je kazao da je "brodski motor otkazao nakon udara vala, a nakon toga se brod prevrnuo". Ostali pomorci se smatraju nestalim, piše Sky News.

Brod je 14. kolovoza isplovio iz luke Napier na Novom Zelandu. Na njemu su bila 43 člana posade i 5863 goveda. Gulf Livestock 1 plovio je prema kineskoj luci Jingtan, a njegovo putovanje je trebalo trajati 17 dana.

39 pomoraca na brodu bili su Filipinci, a po dva pomorca bila su iz Australije i Novog Zelanda. Brod je plovio pod zastavom Paname. Izrađen je 2002. godine, a vlasnik je kompanija Rahmeh Compania Naviera SA s bazom u Jordanu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene