Obavijesti Video Pretražite Navigacija
masovni prosvjedi

Istraga o ubojstvu novinarke: Premijer Malte Josef Muscat najavio da daje ostavku početkom godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više suradnika premijera Malte povezuje se s istragom o ubojstvu ugledne novinarke prije dvije godine. Maltežani zato već neko vrijeme masovnim prosvjedima traže ostavku.

Premijer Malte najavljuje ostavku početkom sljedeće godine. U televizijskom obraćanju, Josef Muscat naciji je poručio kako će se povući nakon što u njegovoj stranci počne izbor za novog predsjednika, koji će automatski preuzeti i vladu. Mnogim Maltežanima to se nije svidjelo. Masovnim prosvjedima već neko vrijeme traže njegov odlazak. Više njegovih suradnika, naime, povezuje se s istragom o ubojstvu ugledne novinarke prije dvije godine.

Pročitajte i ovo Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu Sva birališta uredno su otvorena Otvorena biračka mjesta Stigli prvi prigovori, iz DIP-a poručuju: "Ako se biračima ovo dogodi, moći će glasati - uz dodatan korak"

"Pisat ću predsjedniku Laburističke stranke da proces izbora novog stranačkog čelnika započne 12. siječnja 2020.", najavio je Joseph Muscat.

"On mora podnijeti ostavku što prije, čak i zbog dobrobiti svoje stranke. Sada imamo nered, veliki nered", kaže Malcom Vella, student.

"Ne sviđa mi se što će i dalje biti umiješan u istragu, mnogima se to ne sviđa. Mora podnijeti ostavku sada da bi se stvari raščistile", smatra studentica Erika Puglisevich.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene