Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

I dalje gori

Svjedok kalifornijskih požara: ''Kad je požar došao do suhog dijela, zvučalo je kao huk na slapovima Niagare''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće vatrogasaca i dalje se bore s požarima koji bjesne Kalifornijom. Njihove napore otežavaju loši vremenski uvjeti. Do sada je poginula najmanje jedna osoba, a deset je ozlijeđeno. Uništene su ili oštećene stotine građevina. U problemima je i TV industrija.

Šest velikih požara i dalje bjesni okolicom Los Angelesa. Tisuće vatrogasaca pokušavaju suzbiti vatrenu stihiju. Protiv njih je i vjetar koji ponovno jača. Više od 200 tisuća ljudi bilo je prisiljeno napustiti domove. U nekim područjima su naredbe za evakuaciju ukinute, ali povratnike su dočekala samo zgarišta. Najgore je u okrugu Ventura sjeverozapadno od Los Angelesa. Izgorjele su stotine građevina.

Pročitajte i ovo Tihomir Cipek, Marija Miholjek i Saša Kopljar Dan nakon izbora Tko je u boljoj poziciji i kakva sudbina čeka onoga tko ne sastavi Vladu?: "Neki su ogorčeni, ali drugi..." Mario Radić i Sabina Tandara Knezović Otkrio što je s Kolakušićem Radić za Dnevnik Nove TV: "Inzistirat ćemo na našem programu. SDP? Imaju šansu"

''Nestvarno je. Stvarno je šokantno. 25 godina sjećanja. Mislim da nitko ne zamišlja da će vidjeti svoju kuću u plamenu. Teško je to prihvatiti, ali stvarnost je da vidite sve prijatelje i obitelj u cijelom okrugu u istoj situaciji. Nikada ne mislite da ćete to biti vi, da će to biti vaša kuća, stvari, dragocjenosti koje će biti pretvorene u prah", rekao je Dave Murray, stanovnik okruga Ventura.

Više od 100 objekata izgorjelo je i u velikom požaru jugoistočno od Los Angelesa. U samo nekoliko sati vatra se proširila s 4 na više od tisuću i 600 hektara.

''Kada je požar došao do jednog suhog dijela, zvučalo je kao huk vode na slapovima Niagare. Tako je požar zvučao", ispričao je Bernard, stanovnik Fallbrooka.

''Mislio sam da sam sinoć u vijestima vidio svoju kuću kako gori i nisam očekivao da ću je naći ovdje. Policija me zaustavila, ali našao sam drugi put i iznenadio se što je još tu", rekao je John Knapp, stanovnik Fallbrooka.

Požari prijete desecima tisuća domova čija se vrijednost procjenjuje na gotovo 28 milijardi dolara. Zbog požara u području Los Angelesa zaustavljena su snimanja reklama i televizijskih serija. U nekim slučajevima zbog nedostatka policijskog i vatrogasnog osoblja. Producenti traže alternativne lokacije.

Prije samo dva mjeseca u katastrofalnim požarima u Kaliforniji su poginule 43 osobe, a materijalna šteta je procijenjena na više od 9 milijardi dolara.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene